"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "kryddnejlika"

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur 0 Passar i viktminskningsfas

På många restauranger i Sverige serveras en bulgursallad som ibland kallas tabbouleh. När jag hade förmånen att få resa i Syrien och Libanon serverades en tabbouleh som bestod av bladpersilja som huvudingrediens, och bara några få korn bulgur för att få lite struktur. I Damaskus kunde vi till och med köpa färdighackad bladpersilja på marknaden!
Min kompis Helena, ni vet-hon som lagar så god mat, bodde ett tag i Damaskus, och hon sammanförde mig med Gwyath, som tog oss till marknaden och gav oss sina bästa tips och sina recept som gått i arv i hans familj. Här kommer hans tabbouleh-recept.

Måltidsdryck: Wolfgang Lindells julmumma

Måltidsdryck: Wolfgang Lindells julmumma 0 Kolhydratschock

En ambitiös mumma som faktiskt innehåller den klassiska mumma-ingrediensen sockerdricka och som kryddas med apselsinskal och kanslestång. Den tog bronsmedaljen i tävligen om att blanda den bästa mumman vid Carlsbergs jullunch på Matstudion27 2015. Wolfgang Lindell, som skapade mumman, är bryggmästare vid Falconbryggeriet i Falkenberg.