"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "KSLA"

Vinbärskaka

Vinbärskaka 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-08-27 i , med taggarna , , , ,

‘Den här kakan är så enkel, man rör bara ihop alla ingredienser till smeten’ sa Åsa på Gula Stallet (Yellow Stable Farmstay) när hon gav mig receptet.
Originalreceptet är alltså gånger fyra och räcker att fylla 2 GN-bleck, för dig som lagar mat till många. Det är så jag gör när jag bakar den i köket på KSLA.
Kakan är ganska söt, så det passar fint med lite syrlig fyllning som vinbär eller rabarber.

 

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.

Macka med Bosses sillröra

Macka med Bosses sillröra 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

En rågbrödsskiva med sillröra inleder ärtsupén på akademisammankomsterna på KSLA. Brödet köper jag från mitt favoritbageri, Bakey & Spice på Torsgatan. Varför baka själv när de gör det godaste i stan?
Sillröran fick Bosses namn, för efter lite experimenterande i köket med olika varianter på sillröra var den här den maken tyckte bäst om. Och jag också.