"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "kungskrabba"

Stort skaldjursfat

Stort skaldjursfat 0 Passar i viktminskningsfas

Visst ser det festligt ut att lägga upp vackra, nykokta skaldjur på ett stort fat?
Lite mer praktiskt för dem som ska äta av läckerheterna är att förbereda skaldjuren en smula och sedan lägga upp halva humrar och havskräftor som snittats på baksidan.
Beroende på vad du serverar till, före och efter beräknar du ca 500 g skaldjur per person med skal och allt. Det kan vara ½ hummer, 2 havskräftor, 1 led av ett stort ben från kungskrabba eller ½ vanlig krabba och en näve räkor.

Crabcakes på kungskrabba

Crabcakes på kungskrabba 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2019-10-06 i med taggarna , , , , , ,

Crabcakes är bara så underbart gott. Här har vi gjort dem på kungskrabba, Paralithodes camtschaticus, (kallas ibland även kamtjatkakrabba eller rysskrabba) och som är något av det godaste jag vet. Tyvärr är det här en ganska dyr ingrediens, så det får bli till fest som den serveras. Crabcakes passar fint att servera med asiatiska tillbehör.

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra

Sallad på kungskrabba med misostekt hälleflundra 0 Passar i viktminskningsfas

Norsk kungskrabba (eller kamtjatkakrabba) och hälleflundra är råvaror till den ena rätten i tävlingen Årets Kock 2016. Det är fantastiska råvaror som man inte behöver vara Årets Kock för att tillaga. Den här rätten gör du enkelt i hemmaköket utan några mer avancerade redskap är en sax, en bunke och en stekpanna. Misosmöret framhäver hälleflundrans fina smak och den ljumma salladen med krispig fänkål blir ett bra komplement till allt det smöriga och mjuka.