"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "kyckling steak"

Shawarma med kyckling

Shawarma med kyckling 0 Passar i viktminskningsfas

Nej, du behöver inte ha en vertikal grill hemma för att laga kycklingen till shawarma. Det fungerar fint att steka kycklingen i ugnen. Lårfilén passar alldeles utmärkt och allra bäst är kyckling steak, som har fett och skinn kvar, precis som i shawarman i Syrien. Marinera gärna köttet över natten. Du kan självklart använda färdig kebabsås, men vitlökssåsen toum kan vara mer marig att hitta färdig.
När vi var i Syrien 2006 gjorde vi en utflykt från Damaskus till Bosra för att titta på Gamla Staden och amfiteatern från 200-talet. På vägen hem stannade vi vid bästa shawarmastället och år shawarma på kyckling med toum och pickles. Sedan dess har jag provat att laga shawarma hemma och lyckats få till smakerna riktigt bra.
Det är förresten förundransvärt vad saltgurka från Östergötland passar bra som pickles till rätter från Mellanöstern!

Grundrecept: Urbenade grillade kycklinglår, kyckling-steak

Grundrecept: Urbenade grillade kycklinglår, kyckling-steak 0 Passar i viktminskningsfas

Det här är den bästa nyheten (2019) när det gäller kyckling på länge, tycker jag. Kyckling- steak kallar man den här förträffliga produkten som består av urbenade kycklingklubbor, färdiga att lägga på grillen. En bit väger ca 125-150 g och lagom till en person. På kyckling-steak har man tagit bort benet, men behållit det fina skinnet och fettet under det, som smälter ut under grillning eller stekning och gör köttet extra gott. Självklart går det lika bra att köpa kycklinglår och bena ur själv, men det är lite mer pyssel.