"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "kyckling"

Ugnstekt kyckling med smör, soja och citron

Ugnstekt kyckling med smör, soja och citron 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-05-17 i med taggarna , ,

Det här är ett av de första recept jag lärde mig att laga när jag fick eget boende efter gymnasiet. Det var Jannice, som var mamma till barnen jag var barnflicka åt som lärde mig att laga den här goda kycklingen. Allra bäst blir den om du använder en stor, rejäl kyckling. Den vi använde (som du ser på bilden) vägde 1,9 kilo.

Retro: Flygande Jakob

Retro: Flygande Jakob 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2020-03-31 i med taggarna , , , , , ,

Första gången det här receptet publicerades i Allt om Mat var 1976. Många år framöver var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jakob vid festliga tillfällen. Det var också näst intill otänkbart att inte krydda nästan allting med italiensk salladskrydda.
Enklast är att ta färdiggrillad kyckling och plocka köttet. Annars är det här ett utmärkt sätt att ta tillvara rester av kyckling. I originalreceptet gratineras rätten med bananskivor och jordnötter ovanpå, men så gör inte jag. Jag gillar inte varma bananer (utom i dessert!) och många är allergiska mot jordnötter. Men, som vanligt, gör ju du som du vill.
Hoppar du över bananen och ersätter chilisåsen med tomatpuré kan du få bort en del socker och märka rätten GI grön.