"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "kycklingbröstfilé"

Flygande Jacobina

Flygande Jacobina 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Min egen variant på retroklassikern Flygande Jacob. Snabblagat när du har bråttom att få middagen på bordet och råkar passera en välsorterad delikatessdisk på väg hem från jobbet. Eller ifall du är bra på att planera och ser till att ha alla ingredienser hemma redan.
Här använder jag färdiggrillade kycklingbröstfiléer och vedrökt fläskkarré istället för ‘vilken kyckling som helst’ och bacon.

Kycklingpasta don Corleone

Kycklingpasta don Corleone 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Varför heter rätten så här? Förmodligen efter ‘Gudfadern’, Vito Corleone, men jag ska låta det vara osagt. Ja, jag har faktiskt ätit rätten i Aquileia Italien, men minns inte vad den kallades där. Det här receptet lärde jag mig när jag arbetade på Page One Publishing. Det publicerades i en av deras Smaka-böcker från 70-talet. I originalreceptet används hela kycklingbröst till den här rätten. De försteks i ugn och får sedan svalna, därefter skärs bröstbitarna bort. Då blir köttet saftigt och formen bibehålls.  Nu finns det fina kycklingfiléer med skinn att köpa, så varför inte använda dem?

 

Dillpippi

Dillpippi 0 Passar i viktminskningsfas

En av våra absoluta familjefavoriter! Som dillkött, fast med kyckling och snabblagat. Prova dig fram hur mycket smak av citron såsen ska ha. Om du använder djupfryst marinerad kycklingfilé kanske du inte behöver salta, de brukar innehålla tillräckligt med salt. Färgstarka grönsaker är gott att servera till. Dillpippin är lite blek i färgen, så här krävs tillbehör med mycket färg.