"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "löjrom"

Borgmästaretoast

Borgmästaretoast 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2020-01-08 i med taggarna , , ,

Den här goda förrättstoasten bjuder min vän Kristina och hennes man Stig på. Originalreceptet kommer från Leila Lindholm. Det är en sorts lyxig toast med räkröra som innehåller såväl rom som pepparrot, och som toppas med ett generöst ‘ägg’ av löjrom.
Bjud på den här läckra toasten, och dina gäster kommer att tro att de är i himlen.

Toast Skagen

Toast Skagen 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2019-08-27 i med taggarna , , , ,

Klassisk Toast Skagen serverades på Thore Wretmans restaurang Riche, där Karin Chädström var chefskallskänka. Där var det självklart att toast serverades på runt, smörstekt bröd. I Riches Toast Skagen var det heller ingen dill i själva räksalladen, den serverades som dekoration.
Toast Skagen måste vara den allra mest populära förrätten eller drinktilltugget i vårt land. Inte så konstigt, den är enkel att laga, går att variera på en mängd olika sätt och smakar alltid lika gott.

Löjromsdipp

Löjromsdipp 0 Kolhydratschock

Skapat den 2018-01-04 i med taggarna , , , , ,

För att den här rätten ska bli riktigt lyxig gäller en enda sak: Kvalitet. Här duger det inte med dussinchips eller stenbitsrom. Det är de bästa chips du kan hitta som gäller, och jag tycker att det är Sal d’Ibiza-chipsen som du hittar i exklusiva matvarubutiker. Och löjrom, såklart. Det du ska dricka till är inget mindre än champagne.