"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "lök"

Jambalaya på kassler

Jambalaya på kassler 0 Passar i viktminskningsfas

Det här receptet är min egen tolkning av ett gammalt recept från 1979 från KF:s provkök och receptet på jambalaya som jag fick av Annika Hallsvik, känd som ambassadör för cajun och creole. Självklart har den här grytan smak av det som i creoleköket kallas ’den heliga treenigheten’, lök, grön paprika och selleri. Det här är en creole-variant av jambalaya, med tomatsås och vitlök. I cajun-versionen använder man roux, redning, istället för tomatsås.
Annika Hallsvik fick sin utbildning i cajun-creole i New Orleans av den kända kocken Paul Prudhomme. Sommaren 1999 var jag husmor på Västra Edsviks kock-kollo, och Annika var en av de gästande kockarna, så där fick jag äran att laga mat tillsammans med henne.

Bondomelett

Bondomelett 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-06-24 i med taggarna , , , , ,

Det kan ju inte vara så svårt att steka lite lök, potatis och bacon och hälla äggsmet över? Kanske inte, men om du följer det här receptet på bondomelett kan du vara säker på att få ett perfekt resultat. Jag lagar helst bondomelett på sommaren när jag har kokt färskpotatis på lut i kylen. Egentligen ska det vara tärnat rökt sidfläsk i bondomelett, men jag tycker det går lika bra med strimlat bacon.

Grönsakswok

Grönsakswok 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-06-24 i med taggarna , , , , , ,

Att woka är en tillagningsmetod som passar perfekt när du ska tillaga grönsaker, kål och strimlade rotfrukter. De passar fint att tillagas hastigt och på relativt hög värme för att bevara sin krispighet och för att inte allt för mycket av näringsämnena ska gå förlorade när de värms upp.