"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "majs"

Tapas: Quesadillas verduras

Tapas: Quesadillas verduras 0 Kolhydratschock

Skapat den 2018-03-26 i med taggarna , , , , , , , ,

Om quesadillas är tapas eller tex-mex? Därom kan man tvista. Ett som är säkert är att quesadillas har intagit som plats på tapasbordet och att det är väldigt gott. De här är fyllda med grönsaker, verduras,  och bönor. Det passar också fint att dippa quesadillas i spansk aioli och mojo, som man gärna dukar fram när man serverar tapas.

Cachupa rica

Cachupa rica 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Morgon, middag kväll äter man cachupa på Kap Verde, så det här är verkligen en riktig nationalrätt. På lunchen äter man cachupa som gryta. Till middag häller man på mer buljong och får en härlig soppa att inleda kvällens måltid med. Blir det något över silar man av buljongen och steker upp resterna till frukost. Då kallas rätten cachupa guisada.
På semester på ön Sal, Kap Verde, träffade jag chef Rigobert och passade på att fråga om hans bästa tips på cachupa.
Det här receptet är en fuskvariant. I ursprungsreceptet börjar man med att stöta majs och bönor i en traditionell mortel, vilket är ett vanligt motiv i Västafrikansk konst. Majs och bönor får sedan sakta sjuda med tomater och lök till hominy, en procedur som tar ca 2 timmar. Vi hoppar över den och utgår istället från färdigkokta bönor och majs. Då går tillagningen snabbare, men smaken blir minst lika god.
Cachupa med kött eller fisk kallas cachupa rica. Den vegetariska varianten med endast majs och bönor kallas cahcupa pobre.

Jessica Frejs majskräm

Jessica Frejs majskräm 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2016-08-24 i med taggarna , ,

På matlagningsevenemanget Vin Möter Mat i augusti 2016 skapade Jessica och hennes lag av kockar, bartenders och sommelierer den här krämen, som fick mig att bli helt salig. Genialt att koka själva kolvarna i gräddmjölk för att ta vara på all smak. Krämen påminde mig om Chile och pastel del choclo, som är sorts majsgratäng. Jessicas kräm kan du servera som tillbehör till det mesta.