"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "mango"

Halv hummer med mangosallad

Halv hummer med mangosallad 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2017-12-28 i med taggarna , , ,

Den här förrätten gör du snabbt och enkelt av färdigkokt hummer, djupfrysta mangotärningar och färdigsköljd machesallat. En bit rostat bröd och färdigköpt aioli avslutar uppläggningen. Receptet kan med fördel dubbleras.

Poké bowl med lax på Helenas vis

Poké bowl med lax på Helenas vis 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2017-10-03 i , med taggarna , , , , , ,

Poké bowl var plötsligt det man skulle äta. Det började 2016 och har bara ökat under 2017. Du behöver fixa en vitlöks- och chilimarinad i god tid och också marinera laxen en och en halv timme före servering.
Och vad är det, nudå? Poké bowl är snabbmat från Hawaii. Bowl är en skål, och poké bowl en skål med varmt ris, kall poké och grönsaker. Poké (uttalas ’påkejj’) är råa fisk- eller skaldjurstärningar som kryddats på något gott vis, och som serveras på en bädd av varmt ris. Poké kan bestå av allt från tonfisk till bläckfisk, alla kryddor från chili till örter. Mest populär i svenska poké bowl är lax.
Den här läckra poké bowlen med lax och grönsaker serverade min kompis Helena, ni vet, hon som lagar så god mat.

Mango lassi

Mango lassi 0 Kolhydratschock

Om du går på indisk restaurang då och då är det ganska säkert att du någon gång har smakat mango lassi. Lassi är den svalkande yoghurtdryck som är så populär i indien. Den här mango lassin kommer från den bengaliska restaurangen Shanti Classic på Södermalm i Stockholm. Det är min vän Rohit som blandar lassi på det här viset.