"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "nötfärs"

Parisersmörgås

Parisersmörgås 0 Kolhydratschock

Skapat den 2018-08-24 i med taggarna , , , , , ,

I originalreceptet ska man göra en färs med lök, kapris och hackade inlagda rödbetor, bre färsen på brödet och sedan steka det. Jag tycker inte om när brödet blir uppblött och får tråkig färg av färsen, så jag brukar steka brödet för sig och sedan steka stora köttfärsfärsbiffar för sig. Att servera stekt lök, rå lök, kapris och rödbetor bredvid tycker jag också ser trevligt ut.

Sliders, mini-hamburgare

Sliders, mini-hamburgare 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-05-11 i , med taggarna , , ,

Det är så roligt att göra maträtter i mini-format. Särskilt om det finns barn vid bordet brukar det vara uppskattat. Eller som man vill servera sliders, mini-hamburgare, med olika fyllningar så att man kan smaka på flera olika. Här kommer receptet på små köttfärsbiffar till sliders. Jag gör mina små hamburgare på kalvfärs, men välj den färs du tycker bäst om. Du kan antingen steka eller grilla biffarna.

Tofu på Kina-vis

Tofu på Kina-vis 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Det här är min variant av den internationella rätten Ma Po Tofu eller ”Den koppärriga kvinnans bönost”. Det sägs att rätten skapades i staden Chengdu, i provinsen Sechuan, av hustrun till en kock. Sechuanpeppar nödvändig för att du ska få rätt smak på den här rätten. Den hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker och kryddbodar.