"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "nyår"

Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Inspirationen till den här rätten kommer från den klassiska rätten sjötunga Walewska, som består av pocherad sjötunga, tryffel, hummer och mornaysås (Béchamelsås med riven gruyère). Fisken serveras ofta med pommes duchesse (spritsat ugnsgratinerat potatismos).
Eftersom såväl sjötunga som bergtunga är rödlistad av WWF föredrar jag att laga av rödtunga, som ofta fås som bifångst vid fiske. Jag tycker också att äkta mornaysås är lite väl tung, så jag gör en kompromiss med fiskvelouté med grädde, äggula och riven ost. Såsen blir minst lika god med österrikisk bergkäse som med gruyère, men ta det du gillar bäst.
Det här receptet är för 10 personer och uppställt så att du kan förbereda det mesta och bara lägga ihop och gratinera före servering.

Halv hummer med mangosallad

Halv hummer med mangosallad 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2017-12-28 i med taggarna , , ,

Den här förrätten gör du snabbt och enkelt av färdigkokt hummer, djupfrysta mangotärningar och färdigsköljd machesallat. En bit rostat bröd och färdigköpt aioli avslutar uppläggningen. Receptet kan med fördel dubbleras.

Jordgubbar med citronlikör

Jordgubbar med citronlikör 0 Passar i viktminskningsfas

Min kompis Helena är verkligen bra på läckra desserter. Som den här, med italiensk tema med jordgubbar, den krämiga färskosten mascarpone och den friska citronlikören Limoncello. Jordgubbarna får även en spännande smak av kanel och svartpeppar. Det här är en dessert som fordrar lite pyssel, men den är lätt att förbereda och blir väldigt elegant. Serverar du den vid något extra festligt tillfälle, till exempel till nyår, kan du sticka ner tomtebloss i skålen och överraska dina gäster med en riktigt sprakande final på middagen.