"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "olivolja"

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen. Gratängen passar som tillbehör till det mesta och även som bufférätt.

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur 0 Passar i viktminskningsfas

På många restauranger i Sverige serveras en bulgursallad som ibland kallas tabbouleh. När jag hade förmånen att få resa i Syrien och Libanon serverades en tabbouleh som bestod av bladpersilja som huvudingrediens, och bara några få korn bulgur för att få lite struktur. I Damaskus kunde vi till och med köpa färdighackad bladpersilja på marknaden!
Min kompis Helena, ni vet-hon som lagar så god mat, bodde ett tag i Damaskus, och hon sammanförde mig med Gwyath, som tog oss till marknaden och gav oss sina bästa tips och sina recept som gått i arv i hans familj. Här kommer hans tabbouleh-recept.