"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "ost"

Smörrebröd: Ost och krasse

Smörrebröd: Ost och krasse 0 Passar i viktminskningsfas

Med dansk ost är det som min vän Cathrine säger: ‘Gott om man tycker om det.’ Och det gör jag. Av de danska hårdostarna samsö, havarti eller danbo tycker jag att danbo är den perfekta osten på ett smörrebröd. Ska du servera det till lunch rekommenderar jag en mild danbo, som märket Sorte Sara. Är det tänkt som en kvällsmacka kan du dra på ordentligt och servera en mer smakrik variant, som Gamle Ole.

SOS-Smör, ost och sill

SOS-Smör, ost och sill 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-04-05 i med taggarna , , , , ,

SOS kallas den, en traditionell restaurangklassiker som serveras som förrätt med öl och snaps. Eller som jag tycker om, påskmust och snaps.
För att kunna göra smörkulor med ränder behöver du en smörkrusare eller en smörspade. Det kan du hitta på loppis för några tior. De är billiga eftersom de flesta inte vet vad man ska använda den till. Receptet visar vad du behöver per person.

Tempos smörgåstårta

Tempos smörgåstårta 0 Kolhydratschock

Den här tårtan lärde jag mig att göra på mitt första jobb i delikatessdisken på Tempo i Finspång, där jag jobbade extra under gymnasietiden.
Den här varianten är en med enkla pålägg som leverpastej, ost och skinka. Den innehåller inte heller någon kladdig sallad eller majonnäs. Fogmassan är gjord på vispgrädde och Kallen Kaviar, och allt sammantaget gör att jag kallar den för riktigt svensk.
Smörgåstårta passar vid alla tillfällen när du serverar många på en gång. Gör helst tårtan dagen innan den ska ätas. Dekorera bör du dock göra strax före servering.
Det vita brödet gör det här till ett IG-märkt recept.