"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "persilja"

Persiljesmör

Persiljesmör 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-08-18 i med taggarna ,

Ett gott kryddsmör ska egentligen serveras halvsmält på en köttbit, gärna någon typ av nötkött, stekt i skivor. Eller på en köttfärsbiff.
Om du inte vill göra det enklaste, köpa färdig persiljesmör, så rör ihop det själv. Det här är det klassiska receptet på persiljesmör. Citronsaften hjälper till att behålla den fina, gröna färgen på persiljan.

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor

Zucchini med selleri, mandel, parmesan och vindruvor 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-10-05 i med taggarna , , , , , ,

Satt och bläddrade i en tidning, läste en krogrescension och såg en bild på en rätt som jag tyckte såg god ut. Originalreceptet kommer från Vinbaren Grus grus i Stockholm, och det här är mitt recept, baserat på det jag ser på bilden.
Servera som tapas-rätt, bufférätt eller tillbehör. Jag serverade med pocherad laxfilé, det blev jättegott.

Rödtungafilé a la meunière

Rödtungafilé a la meunière 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Ett klassiskt recept från det franska köket är Sole a la meunière, sjötunga på mjölnarhustruns vis. Och hon siktar såklart mjöl över fisken innan hon steker den.
Sole a la meunière tillagas antingen på ben eller som filé. Sjötunga är en fisk som det är ont om, så jag brukar använda rödtunga istället. Det är en trevlig fisk som ofta hänger med som bifångst när man fiskar annat. Och som du kan äta med gott samvete! GI-vänner tar bort mjölet och pudrar med sojamjöl.