"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "potatismos"

Pytt på sötlupin, bacon och lök

Pytt på sötlupin, bacon och lök 0 Kolhydratschock

Skapat den 2019-03-17 i med taggarna , , , ,

I originalreceptet var det kikärter, men när jag blev presenterad för sötlupinen tyckte jag att den kunde vara en nog så god ersättare.
Första gången jag stötte på den här rätten var under en holländsk vecka när jag jobbade på personalrestaurang. Nu vet jag inte hur holländsk rätten egentligen är, men god är den!

Skomakarelåda på rostas och rökt picnicbog

Skomakarelåda på rostas och rökt picnicbog 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2016-08-24 i med taggarna , , , , , ,

Enligt originalreceptet ska skomakarlåda lagas av oxfilé. Sedan finns det de som påstår att skomakarelåda ska göras på biff, eftersom den har formen av en skosula. Men jag tror allt att det korrekta är oxfilé, i alla fall enligt min källa kokboksförfattaren Oskar Jakobsson, som beskriver lådan som ’Liten oxfilé, skinktärningar och skuren gräslök’. Min egen variant på denna delikatess är att använda rostas och rökt picnicbog. Rödvinssås eller inte är också en tvistefråga, och där tycker jag gott att såsen kan få vara med. Och så ska rätten förstås serveras i en rund form, så kallad ’ägglåda’.

Cottage pie – Engelsk köttfärslåda

Cottage pie – Engelsk köttfärslåda 0 Kolhydratschock

Det här är egentligen en gammal pub-klassiker, men jag lagade den ofta när jag jobbade som dagmamma och när mina barn var små. Nu fick jag för mig att laga den igen, och oj, så gott det blev! Ärter som tillbehör är klassiskt. Jag gillar mango chutney till, men vet inte om det är officiellt ’godkänt’. Om du använder lammfärs istället för nötfärs blir det en Shepherd’s pie – Fåraherdens paj.