"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "räkor"

Sommarens fräscha krispiga räksallad

Sommarens fräscha krispiga räksallad 0 Passar i viktminskningsfas

Här är det råvarornas beskaffenhet som avgör hur god salladen blir. Färska räkor är ett måste. Välj helst inte beska sallatssorter som rödbetsblad, rosésallat eller frissésallat. En blandning av isbergssallat och färsk babyspenat är det allra bästa. Vanlig grön paprika är för besk, så försök hitta den tunnare och sötare turkiska paprikan. Cantaloupemelon går fint att byta ut mot galiamelon.
Receptet går att dubblera.

Smörrebröd: Räkor och ägg

Smörrebröd: Räkor och ägg 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Ett smörrebröd med massor av räkor, rejer i trængsel, passar alltid att servera. Förrätt, lunch eller supé, alla blir lika glada för det här goda smörrebrödet när på dygnet det än serveras.
På smörrebröd ska det vara små, fina räkor. På finare danska restauranger finns det särskilda anställda med titeln reje-piller eller reje-pillerske, som är extra flinka i att skala de små räkorna.

Akademitoast

Akademitoast 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Den här toasten hittade jag på när jag ville skapa en alldeles egen toast till Kungliga Skogs- och lantbruksakademien.
Grunden är Leila Lindholms borgmästaretoast, fast jag har gjord räksalladen med inspiration av den som serverades på Roland Perssons restaurang Korvkultur i Hötorgshallen, när det begav sig. Och så toppar jag med tångkaviar, som alltid är populärt att servera i Oscars Källare.