"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "restaurangklassiker"

SOS-Smör, ost och sill

SOS-Smör, ost och sill 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-04-05 i med taggarna , , , , ,

SOS kallas den, en traditionell restaurangklassiker som serveras som förrätt med öl och snaps. Eller som jag tycker om, påskmust och snaps.
För att kunna göra smörkulor med ränder behöver du en smörkrusare eller en smörspade. Det kan du hitta på loppis för några tior. De är billiga eftersom de flesta inte vet vad man ska använda den till. Receptet visar vad du behöver per person.

Stekt strömming

Stekt strömming 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2017-08-24 i med taggarna , ,

Det vanligaste sättet att steka strömming är två hoplagda strömmingsfiléer som kallas ’strömmingsflundra’. Det finns många olika sätt att krydda strömmingen, men det allra godaste tycker jag är enligt receptet nedan. Att använda torkad dill i ströbrödet lärde jag mig på Strömmingsluckan i Göteborg. Fler sätt att krydda, se Tips nedan.