"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "sill"

Smörrebröd: Sherrysill

Smörrebröd: Sherrysill 0 Passar i viktminskningsfas

Den här läckra varianten på Smörrebröd med cherrysild fick vi på Café Rabes Have i Köpenhamn. Det är ett frokostsmörrebröd (alltså en lunch) så den här blir man rejält mätt av. Det här smörrebrödet passar extra bra ihop med öl och snaps.
Det går naturligtvis att göra en mängd olika varianter på smörrebröd med sill. På de små bilderna ser du mina egna med inlagd sill och skivad potatis.

Lyxtallrik med sill och lax

Lyxtallrik med sill och lax 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-04-08 i , med taggarna , , ,

Det här är egentligen bara en skiss och inte något riktigt recept. Jag skrev ihop det för att mest ge en idé. Du gör en vacker tallrik av färdigköpt sill och lax, gärna flera sorter. Servera som lunchtallrik med kokt potatis, eller som förrätt rakt upp och ner. Knäckebröd är inte så dumt till.

SOS-Smör, ost och sill

SOS-Smör, ost och sill 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-04-05 i med taggarna , , , , ,

SOS kallas den, en traditionell restaurangklassiker som serveras som förrätt med öl och snaps. Eller som jag tycker om, påskmust och snaps.
För att kunna göra smörkulor med ränder behöver du en smörkrusare eller en smörspade. Det kan du hitta på loppis för några tior. De är billiga eftersom de flesta inte vet vad man ska använda den till. Receptet visar vad du behöver per person.