"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "smör"

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-04-25 i , , , med taggarna , , , ,

Pannbiff brukar räknas som en av våra mest populära rätter när det kommer till husmanskost. Pannbiff blir godast på blandfärs, 50% nöt och 50% gris. Hittar du inte färdigblandad i butiken, så blanda själv.
Många (till exempel jag) vill ha en mustig löksky till sina pannbiffar. Andra föredrar en redd brunsås. Jag brukar använda rödlök till lökskyn, men gul lök funkar förstås lika bra.
Om rätten passar för GI Grön eller lchf beror helt på vad du serverar till. Väljer du tomatsås och grönsaker eller blomkålsmos är du helt hemma.

Rödtungafilé a la meunière

Rödtungafilé a la meunière 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Ett klassiskt recept från det franska köket är Sole a la meunière, sjötunga på mjölnarhustruns vis. Och hon siktar såklart mjöl över fisken innan hon steker den.
Sole a la meunière tillagas antingen på ben eller som filé. Sjötunga är en fisk som det är ont om, så jag brukar använda rödtunga istället. Det är en trevlig fisk som ofta hänger med som bifångst när man fiskar annat. Och som du kan äta med gott samvete! GI-vänner tar bort mjölet och pudrar med sojamjöl.