"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "smörrebröd"

Smörrebröd: Gravad laxröra

Smörrebröd: Gravad laxröra 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Gravad lax är inte vanligt att få på smörrebröd i Danmark. Det finns några recept, men de flesta smörrebröd med lax har rökt lax, både kallrökt och varmrökt. Därmed inte sagt att gravad lax skulle fungera sämre. Receptet kan dubbleras, om du ökar på receptet så att det räcker till 4 smörrebröd räcker det med 3 ägg.

Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Smörrebröd: Leverpastej och bacon 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-04-16 i med taggarna , , , , , ,

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av dansk typ. Baconet och champinjonerna ska stekas knapriga. I Danmark serveras ofta det här smörrebrödet ljummet.
Gör du många smörrebröd kan du använda receptet på ugnsstekt bacon (se länk).

Smörrebröd: Ost och krasse

Smörrebröd: Ost och krasse 0 Passar i viktminskningsfas

Med dansk ost är det som min vän Cathrine säger: ‘Gott om man tycker om det.’ Och det gör jag. Av de danska hårdostarna samsö, havarti eller danbo tycker jag att danbo är den perfekta osten på ett smörrebröd. Ska du servera det till lunch rekommenderar jag en mild danbo, som märket Sorte Sara. Är det tänkt som en kvällsmacka kan du dra på ordentligt och servera en mer smakrik variant, som Gamle Ole.