"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "snabblagat"

Smörstekt rödingfilé

Smörstekt rödingfilé 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2017-06-16 i med taggarna , , , ,

Färsk rödingfilé med skinnet kvar bör inte vara något problem att hitta i fiskdisken. Stek fisken på låg värme i krusat smör-smör som fått lite färg och nötig smak. Du kan antingen servera fisken med skinnet kvar eller ta bort det. Skinnet går att äta, men många föredrar att du drar bort skinnet före servering. Fråga dina gäster hur de vill ha det! Komplettera med passande tillbehör.

Chili på rester

Chili på rester 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2016-02-16 i med taggarna , , ,

Jag brukar spara och frysa in om det blir över av köttfärssås, pulled pork och tacofärs, för det går att göra så många bra restmåltider av sånt. Den här gången fick det bli chili med rester på ovan nämnda tre, plus en burk vita bönor i tomatsås och lite extra hemgjord hot taco-krydda. Inte kan man tro att den här festmåltiden är gjord på rester?

Fransk biffgryta

Fransk biffgryta 0 Passar i viktminskningsfas

Jag vet egentligen inte varför den heter ’fransk’, för jag tror inte att receptet alls är från Frankrike. Men smaken av rött vin, herbes de provence och vitlök för osökt tanken till det franska köket. Den här grytan är jättegod- och snabblagad! En riktig fredagsfavorit i vår familj. Vill du servera kokt ris till, börja då med att sätta på riset. Kokt potatis är också gott till, liksom frasigt vitlöksbröd. Receptet kan dubbleras. Herbes de provence är en klassisk kryddblandning av timjan, rosmarin, basilika, fänkål, salvia, lavendel och mejram. Ersätt med torkad timjan, mejram och rosmarin.