"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "svartpeppar"

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur

Tabbouleh, bladpersiljesallad med bulgur 0 Passar i viktminskningsfas

På många restauranger i Sverige serveras en bulgursallad som ibland kallas tabbouleh. När jag hade förmånen att få resa i Syrien och Libanon serverades en tabbouleh som bestod av bladpersilja som huvudingrediens, och bara några få korn bulgur för att få lite struktur. I Damaskus kunde vi till och med köpa färdighackad bladpersilja på marknaden!
Min kompis Helena, ni vet-hon som lagar så god mat, bodde ett tag i Damaskus, och hon sammanförde mig med Gwyath, som tog oss till marknaden och gav oss sina bästa tips och sina recept som gått i arv i hans familj. Här kommer hans tabbouleh-recept.

Jordgubbar med citronlikör

Jordgubbar med citronlikör 0 Passar i viktminskningsfas

Min kompis Helena är verkligen bra på läckra desserter. Som den här, med italiensk tema med jordgubbar, den krämiga färskosten mascarpone och den friska citronlikören Limoncello. Jordgubbarna får även en spännande smak av kanel och svartpeppar. Det här är en dessert som fordrar lite pyssel, men den är lätt att förbereda och blir väldigt elegant. Serverar du den vid något extra festligt tillfälle, till exempel till nyår, kan du sticka ner tomtebloss i skålen och överraska dina gäster med en riktigt sprakande final på middagen.