"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "svensk mat"

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.

Ärtsoppa till många

Ärtsoppa till många 0 Kolhydratschock

När ledamöterna i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien har sina sammankomster serveras traditionsenligt ärtsupé i Oscars Källare. Ärtsoppan kokar jag efter konstens alla regler. Först kokas fläskläggarna och ärterna läggs i blöt. Sedan kokar jag ärterna i fläskbuljongen.
På KSLA vill gästerna inte ha soppan så salt, men du gör som du vill. Smaka av och salta mot slutet. Sältan i soppan beror på hur salta fläskläggarna är.
I Oscars Källare serveras också timjan vid sidan av, så att varje gäst själv kryddar sin soppa.

Lax med dillpotatis

Lax med dillpotatis 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Skapat den 2018-03-29 i , med taggarna , , , , ,

I den klassiska husmanskosträtten serveras lenrimmad lax med dillstuvad potatis.  Jag är inte så förtjust i stuvning gjord på mjölk och vetemjöl, så jag brukar göra en fräsch dillpotatis på crème fraiche istället. Dillpotatisen passar fint till såväl rimmad som gravad lax. Det här är riktig snabbmat, du kan ha maten på bordet på ca 20 minuter.