"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "svenskt griskött"

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg 0 Passar i viktminskningsfas

Rimmad fläsklägg tillhör något av det godaste vi får från den kära grisen. Köttet är fantastiskt smakrikt genom att det tillagas med fett och ben, som sedan plockas bort. Såväl köttet som den goda buljongen kan bli till en mängd olika goda rätter. Rimmad fläsklägg och kål är två väldigt goda kamrater. Både färsk kål och surkål.
Här serverar vi köttet med potatismos eller rotmos. Buljongen får bli till soppa.

Jambalaya på kassler

Jambalaya på kassler 0 Passar i viktminskningsfas

Det här receptet är min egen tolkning av ett gammalt recept från 1979 från KF:s provkök och receptet på jambalaya som jag fick av Annika Hallsvik, känd som ambassadör för cajun och creole. Självklart har den här grytan smak av det som i creoleköket kallas ’den heliga treenigheten’, lök, grön paprika och selleri. Det här är en creole-variant av jambalaya, med tomatsås och vitlök. I cajun-versionen använder man roux, redning, istället för tomatsås.
Annika Hallsvik fick sin utbildning i cajun-creole i New Orleans av den kända kocken Paul Prudhomme. Sommaren 1999 var jag husmor på Västra Edsviks kock-kollo, och Annika var en av de gästande kockarna, så där fick jag äran att laga mat tillsammans med henne.