"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "svenskt kött"

Cesannas gourmetrulle

Cesannas gourmetrulle 0 Kolhydratschock

I Kungshallen (en av Stockholms första food courts) fanns på 1980-talet ett ställe som hette Cesannas. De var berömda för sin härliga gourmetrulle, som var en ny variant på tunnbrödsrulle med lövbiff, kokt potatis och kesoröra.
Det som gjorde rullen unik var två saker. Det ena var det ljuvliga som hände när varm potatis och smör möttes. Det andra var kesoröran, kryddad med äpple och pepparrot.
Den här rullen är en perfekt lunch, särskilt till hungriga tonåringar. Använd gärna så kallat sviktat tunnbröd, som håller ihop fint när det rullas.

Fransk biffgryta

Fransk biffgryta 0 Passar i viktminskningsfas

Jag vet egentligen inte varför den heter ’fransk’, för jag tror inte att receptet alls är från Frankrike. Men smaken av rött vin, herbes de provence och vitlök för osökt tanken till det franska köket. Den här grytan är jättegod- och snabblagad! En riktig fredagsfavorit i vår familj. Vill du servera kokt ris till, börja då med att sätta på riset. Kokt potatis är också gott till, liksom frasigt vitlöksbröd. Receptet kan dubbleras. Herbes de provence är en klassisk kryddblandning av timjan, rosmarin, basilika, fänkål, salvia, lavendel och mejram. Ersätt med torkad timjan, mejram och rosmarin.

Biff Rydberg till många

Biff Rydberg till många 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Biff Rydberg är en rätt som du kan laga hemma på samma sätt som man gör på restaurang. Förbered, och lägg sista handen vid maten strax före servering.
Bilderna kommer från Ågården restaurang och hotell i Trosa, och det är min matglade son Micke som lagar mat tillsammans med Therese, som är en av ägarna till restaurangen.