"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "till fisk"

Tartarsås, klassisk fransk

Tartarsås, klassisk fransk 0 Passar i viktminskningsfas

Namnet på den här såsen, sauce tartare, är ett klassiskt exempel på hur en rätt kan få ett namn som man undrar över hur i hela friden det gick till. Jo, originalsåsen (majonnäs, äggula och gräslök) brukade serveras till steak tartare, alltså råbiff, eftersom man trodde att tartarerna åt kött utan att tillaga det.
Hur som helst, såsen har utvecklats och är numer det man får till panerad och friterad fisk på många restauranger. Nu kan du göra såsen själv, och tro det eller ej, men det är himmelskt god tillsammans med stekta strömmingsflundror.

Pressad potatis

Pressad potatis 0 Kolhydratschock

Skapat den 2018-03-22 i med taggarna ,

Pressad potatis går bara att göra av vinterpotatis, så sommartid får du hoppa över den. Hur som helst är pressad potatis  något av det godaste du kan servera till stekt eller pocherad fiskfilé.