"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "tonfisk"

Vitello tonnato

Vitello tonnato 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2020-02-24 i med taggarna , , , ,

En klassiker från Piedmonte-området i nordvästra Italien, där den serveras som secondo piatto, det vill säga huvudrätt efter antipasto och primo piatto . Köttet serveras med en kryddig och smakrik sås på majonnäs, sardeller, tonfisk och kapris. Perfekt mat en varm sommardag när ni är många runt bordet. Allt kan göras klart i förväg och bara fixas till lite före servering.

Originalreceptet består av styckningsdelen rulle av kalv. Köttet får sjuda mört tillsammans med olika grönsaker, kyls och tunnskivas. Kalvrulle är beställningsvara i charkdisken eller saluhallen, och kan vara knepig att få tag i. Jag tycker det funkar fint att använda kalvstek av ytterlår till Vitello tonnato.

Ursprungligen användes vit tonfisk som fått sjuda i vitt vin till såsen, men det fungerar fint med tonfisk på burk.

Många föredrar att göra en majonnäs helt på olivolja och köra den med tonfisken och sardellerna i mixer till en helt slät sås. Jag föredrar att mosa sardellerna och tonfisken med gaffel och vända ner i majonnäsen, så att såsen får lite struktur. Hur lös såsen ska bli i konsistensen reglerar du med kalvbuljong.

Sushi doughnuts

Sushi doughnuts 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Sushi i form av läckra doughnuts av ris, pinfärsk fisk och läckra dekorationer. De här är gjorda på hälleflundra, pilgrimsmussla, lax och färsk tonfisk samt tångkaviar och sjögrässallad, eftersom jag är förtjust i havsgrönt. Det allra viktigaste med sushi är att fisken du använder är pinfärsk. Det är lite pyssel med den här rätten och riset tar lite tid att får till, så passa på att laga den när du har god tid på dig. Dina gäster lär inte bli besvikna!
Du kan göra den här rätten så krånglig eller enkel du vill. Välj att göra egen lechche de tigre enligt receptet nedan, bara marinera fisken i pressad limesaft eller hoppa över marinaden helt. Sushivinäger kan du antingen köpa färdig eller göra enligt recept nedan.