"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "ugn"

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen. Gratängen passar som tillbehör till det mesta och även som bufférätt.

Retro: Burkskinka med sparris och hollandaise

Retro: Burkskinka med sparris och hollandaise 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-03-07 i med taggarna , , , , ,

Det här är en verklig retro-klassiker som de flesta som åt fast föda på 1970-talet känner till. Den serverades helst på verandan i sommarstugan tillsammans med nyupptagen färskpotatis.
Ingredienserna, skinka på burk, sparris på burk och sås på påse var också behändiga att ha i dåtidens sommarstugor, där kylskåpet var litet och bara räckte till för veckans behov av mejerivaror, fisk och kött. Här har jag dock fuskat med Hollandaisesås på burk, som kräver kylförvaring.
I sommarstugan fanns också en liten täppa, där man hämtade persilja att dekorera med och grönsaker att servera till.