"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "ugn"

Mamma Gerds kålpudding

Mamma Gerds kålpudding 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Kålpudding var en av min mammas paradrätter. Hon gjorde alltid en färsbotten och la kål och lök ovanpå. Så på det viset lagar jag alltid kålpudding.
Mina gäster i Oscars Källare på KSLA (Kungiga Skogs- och Lantbruksakademien) uppskattar mamma Gerds kålpudding mycket!
GI grön om du skippar att reda såsen.

Paul Svenssons saltbakade lammkyl

Paul Svenssons saltbakade lammkyl 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2019-01-01 i med taggarna , , ,

Lammkyl (eller stek med ben) är bakdelskött. Lammbog med ben är motsvarande, fast framdelskött. Båda kan med fördel ugnsstekas under lång tid, så att fettet smälter ut och köttet blir mört med frasig yta.
Paul Svensson lärde mig laga den här härliga rätten på en kurs på Restaurangakademien 2008. ’Så här har man lagat mat sedan långt tillbaka i tiden’ berättade Paul. ‘Det finns recept från romartiden där man saltbakade kött under lång tid i ugn.

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat

Gratinerad aubergine, zucchini och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här rätten är den långa tillagningen. Först ska grönsakerna tillagas i sin egen vätska under papper i ugnen. Sedan ska rätten vila i kyl över natten innan man gratinerar den i högre värme och får till den frasiga toppen. Gratängen passar som tillbehör till det mesta och även som bufférätt.