"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "vaktelägg"

Minihamburgare med stekt vaktelägg

Minihamburgare med stekt vaktelägg 0 Måttligt med kolhydrater. Passar i fas 3

Små minihamburgare är trevliga att servera istället för en stor. Till de små hamburgarna ser det fint ut att servera små, fina vaktelägg till. Och inte nog med det, vaktelägg är perfekt mat för små barn och äldre som annars kanske inte kan äta ett helt ägg. Ett vaktelägg innehåller lika mycket näring som ett hönsägg.

Koka vaktelägg

Koka vaktelägg 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-03-30 i med taggarna ,

’Höns är roliga, men vaktlar är bra tråkiga’ säger min vän Heinz, som är köksmästare och kocklärare. En sak som vaktlar är bra på är i alla fall att lägga ägg. De lägger massor med ägg. Så även om de här äggen ser ut som små dockskåpsägg och har vacker, blå insida på skalet, så behöver man inte vara hjärtnupen och låta bli att äta dem. Det finns hur många som helst! Vaktelägg är bra att ge till små barn, eftersom äggen innehåller lika mycket näring som ett hönsägg, fast de är så små.

Sliders, mini-hamburgare

Sliders, mini-hamburgare 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-05-11 i med taggarna , , ,

Det är så roligt att göra maträtter i mini-format. Särskilt om det finns barn vid bordet brukar det vara uppskattat. Eller som man vill servera sliders, mini-hamburgare, med olika fyllningar så att man kan smaka på flera olika. Här kommer receptet på små köttfärsbiffar till sliders. Jag gör mina små hamburgare på kalvfärs, men välj den färs du tycker bäst om. Du kan antingen steka eller grilla biffarna.