"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "Villa Olivia"

Loukoumades, grekiska munkar

Loukoumades, grekiska munkar 0 Kolhydratschock

Första gången jag åt loukoumades var när vi plockade oliver på Villa Olivia hos våra vänner Annette och Kurt. Inte långt från Villa Olivia hade Vasilis och Sofia sin lilla restaurang, där Sofia lagade all mat och serverade sina hemgjorda loukoumades som dessert.
Nu finns inte Vasilis längre, men Sofia driver ensam restaurangen vidare.

Villa Olivias saffransbullar

Villa Olivias saffransbullar 0 Kolhydratschock

Saffransbröd bakat på olivolja-går det? Ja, det går alldeles utmärkt! Annette på Villa Olivia har inte använt smör på 9 år, hon använder bara olivolja.
De här bullarna serveras enligt tradition till 11-kaffet på skördedagen på Villa Olivia, när oljeoliverna skördas och arbetslaget behöver en paus i arbetet.
Varför saffransbullar? Jo, för att skörden brukar infalla ungefär samtidigt som första advent.