"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "vinägrett"

Salade Parisienne

Salade Parisienne 0 Passar i viktminskningsfas

Tricket med den här salladen är att den görs på hela sallatsblad. De yttersta bladen på sallatshuvudet kan du riva i mindre bitar, men spara de inre bladen hela. Egentligen ska det inte vara varken gurka eller tomat i, men tomaterna är dekorativa och gurkan tillför krispighet till de annars så mjuka ingredienserna, så jag vill gärna ha dem med.

Grönsallad med gurka och tomat

Grönsallad med gurka och tomat 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-03-07 i med taggarna , , , , , ,

Den här salladen åt alla på 1970-talet. Senare kom den att bli hårt föraktad av hälsoivrare, som hävdade att den ‘bara innehöll vatten’. Sanningen är att såväl gröna blad som gurka och tomat innehåller en mängd nyttiga mineraler, så helt bortkastat är det inte att äta grönsallad. Dessutom får du antioxidanter och vitaminer.

Tonfisksallad och veggosallad till många

Tonfisksallad och veggosallad till många 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2016-09-23 i med taggarna , , , , , ,

På Tilias sommarläger brukar fördelningen mellan blandkostare och vegetarianer vara ungefär som i det här receptet, 20 blandkostare och 10 vegetarianer. Annars får du anpassa mängderna tonfisk och veggobitar. Så när vi gör matig tonfisksallad börjar vi med salladsbasen och lägger upp varje ingrediens i var sin skål. Sedan är det bara att plocka ihop salladerna efter blandkost, veggo och specialkoster.