"Alltid på konsumentens sida"

Recept taggat med "yoghurt"

Tirokafteri, het grekisk färskoströra

Tirokafteri, het grekisk färskoströra 0 Passar i viktminskningsfas

Skapat den 2018-04-18 i med taggarna , , , , , , ,

Tirokafteri är en oströra eller ostdipp som man serverar i Grekland lika ofta som man serverar bröd. Det här är ett av alla de recept på tirokafteri som finns.
När vi var i Grekland på Villa Olivia hos våra vänner Annette och Kurt ville jag naturligtvis prova på att laga den här goda dippen.
Rubini, som jobbade i ostdisken på Vergis supermarket, hjälpte mig. Vi (läs Rubini) läste på förpackningen med färdig tirokafteri (rena grekiskan! Kyrilliska bokstäver är inte min starkaste sida) och vi lyckades lista ut vad jag skulle köpa.
Såväl yoghurt som mjuk färskost och fetaost köper man per hekto och över disk. Sedan var det bara hem och röra ihop alltihop. Olivolja och kryddor hade vi på Villa Olivia.

Lotties linsgryta

Lotties linsgryta 0 Kolhydratschock

Skapat den 2017-12-20 i med taggarna , , ,

’Den här linsgrytan har den fantastiska egenskapen att man bara blir smalare ju mer man äter av den’ skrev Lottie. Den är både snabblagad och lättlagad. Receptet blir bäst om du lagar minst 4 portioner, så gör matlådor eller spara det som blir över i frysen. Jag vet inte i hur många tidningar jag haft med den, men åtminstone i såväl Expressen som i DN. Hoppa för allt i världen inte över vinet! Den ger grytan en alldeles speciell karaktär.