"Alltid på konsumentens sida"

Vad ska vi äta?

Gunillas jul och nyårstips 2017 0

Här har jag samlat några tips och recept inför jul och nyårshelgerna. Ett av tipsen är att ersätta ädelostkrämen på pepparkakorna med gorgonzola och fikonmarmelad som omväxling.

Jag tipsar också om tre nya griljeringar från Jens Linder, som han presenterade på årets julskinksavsmakning med Nibble Gårdsgris. Min favoritgriljering är den med panko (japanskt ströbröd) istället för vanligt.

Det här året gör jag gammeldags julhögar till alla små barn (de har hunnit bli 5 stycken vid det här laget). En gammaltradition som pryder julbordet och dessutom är ätbar. Baka själv, eller köp färdigt bröd.

I år har vi en semivegetarian (äter helst inte kött för att vara snäll mot Jorden) med vid bordet, så jag passar på att prova de nya produkterna från Quorn.

Glass på julen? Ja, det går fint! Här serverar vi den på Jessica Frejs vis med saltkaramell, lingon och pepparkaka.

Till nyår rekommenderar jag klassisk hummer Thermidor som förrätt eller supé. Den går fint att förbereda och sedan värma före servering.

Sedan vill jag gärna tipsa om Äppletiz från Roslagens Musteri. Ett jättegott alkoholfritt alternativ för dig som avstår från alkoholhaltigt bubbel. Åtminstone till er som bor nära huvudstaden och kan få tag på den här lokalproducerade drycken.

Avslutningsvis tipsar jag om mina tankar inför 2018 och vad jag spår blir nästa mattrend.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR !

Testat i köket mars 2016 0

Under den senaste tiden har jag varit fullt upptagen av testande och experimenterande.

Jag har besökt Urban Deli’s nya Rå-bar, hippa restaurang Mother i Stockholm och lärt mig om potatisens terroir på eventet Årets Kock.

Min ost-kunnige vän Doktor Käse har bjudit mig på prisbelönta svenska ostar och jag har provat Sagolika soppor från Rynkeby.

I köket har jag testat att odla egna champinjoner i köksfönstret, blivit överraskad av en ny Kelda-produkt och så har jag städat skafferiet och använt griffeltaveletiketter för att skapa ordning och reda.