Recept taggade med Sjömat

Halv hummer med romsås, 10 personer

Det här är en perfekt förrätt när ni är så många som tio runt bordet. Allt går att förbereda och du kan till och med lägga upp rätten i förväg, om du har utrymme nog att förvara tio tallrikar med mat på. Annars går det snabbt att lägga upp hummern.

Ångad lax med krispig sallad och sojamajonnäs

Snabblagat och lättlagat! Till den här rätten kan du använda djupfrysta laxkuber eller färsk lax som du skär i tärningar. Om du vill vara riktigt ambitiös blir det dundergott med hemgjord majonnäs, annars använder du köpt.

Snittar med löjrom

Snittar med löjrom känns alltid extra lyxigt. De här fina snittarna serverades på Tennstopets 50 års-jubiléum den 5 november 2015. Receptet är dock mitt eget.

Snittar med skagenröra

Klassisk Skagenröra på små smörstekta brödskivor. Snittarna på bilden serverades på Tennstopets 50 års-jubiléum 5 november 2015, men receptet är mitt eget.