Recept taggade med Restaurangklassiker

Choronsås, klassisk

Choronsås är en klassisk restaurangsås. Det är en Bearnaisesås som kryddas med en tomatconcassé. Jag gillar bäst den heta varianten med chili, men om du inte gillar hetta är det bara att utesluta chilin.

Wallenbergare

Wallenbergare ska lagas av finmalet kalvkött från innanlåret. Färsen ska bli fluffig och lätt, och biffarna ska stekas lätt på medelvärme för att inte få för mycket färg.

Femöring på rostas

Äkta femöring görs på oxfilé, men rätten blir minst lika god när man använder rostas. Traditionellt ska man servera stekt potatis till, men det gör man som man vill. Jag valde att servera femöringen med stekt tomat istället.

Ägg Benedictine

Ägg Bénédictine heter den här rätten, men internet får spader av accenter, så jag stavar utan i rubriken. Det här är en klassisk lyxfrukost, och den återfinns också på brunchbufféer.

Biff Stroganoff

Det sägs att den här rätten skapades till greve Aleksander Stoganov, som på gamla dar hade dåliga tänder. Hans kock måste hitta på recept med små, lättuggade köttbitar, så att greven skulle kunna få i sig maten.