Lax med dillpotatis på kokt färskpotatis

Härligt fast och fin färskpotatis är toppen att laga till även om den är kokt dagen innan du ska laga den. Som i den här läckra dillpotatisen. Servera den till lax i tunna skivor, gravad, rimmad eller kallrökt. Perfekt som sommarlunch.

Gör så här

  1. Skär potatisen i skivor. Hacka eller klipp dillen.
  2. Häll crème fraichen i en kastrull, tillsätt salt och peppar, och koka upp. Lägg ner potatisskivorna och sänk värmen till låg. Låt potatisskivorna bli ordentligt genomvarma.
  3. Precis före servering vänder du ner dillen. Nu får det inte koka mer, får då riskerar dillen att bli gul i färgen. Servera den varma dillpotatisen med tunna skivor lax.

Resursklok kommentar

Ibland är det smart att koka dubbelt upp av färskpotatis en dag för att kunna laga något av den redan kokta potatisen dagen efter.
Det finns potatis och dill från KRAV-certifierad, Svensk Sigill-certifierad och Från Sverige-certifierad produktion.
Crème fraiche finns från KRAV-certifierad, Svensk Sigill-certifierad och Mjölk Från Sverige-certifierad produktion.
Kallrökt lax finns från ASC-certifierat fiske.

Serveringstips

»Rossis spenat