Restsoppa med kycklingfilé

Om du har kokat två kycklingar samtidigt och sparat filéerna är det här ett bra sätt att göra en god middag av dem. Perfekt GI-mat.

Gör så här

  1. Skär kycklingköttet i skivor. Lägg köttet i en kastrull och häll på lite av buljongen. Värm försiktigt.
  2. Skala lök och morot. Finhacka lökarna och fräs löken i olja. Riv moroten grovt och låt fräsa med mot slutet.
  3. Lägg över i en kastrull och häll på lite av buljongen. Mixa till en homogen massa. Tillsätt resten av buljongen, grädden och tomatpurén.
  4. Koka upp, sänk värmen och sjud i 15 minuter utan lock. Fördela soppan i varma djupa tallrikar och lägg upp kycklingen. Strö över persilja.

Resursklok kommentar

Du kan använda allt sorts kycklingkött i den här soppan. Om du har kycklingrester från en middag och har sås över kan grädden eller en del av grädden ersättas av kycklingsås.