Recept taggade med Fond

Kräftbuljong

Det går att koka en alldeles utmärkt buljong på kräftskal. Har du krondill över kan du ge din kräftsoppa fin smak av den. Annars går det bra att använda torkade dillfrön. Du kan frysa in buljongen och använda den längre fram.

Kycklingbuljong

’Låt det koka länge och väl. Och sedan lite till. ’ Så säger Mats om att koka kycklingbuljong. Han jobbar hos Hellbergs i Hötorgshallen, där jag köper mina kycklingskrov.

Musselbuljong

Blåmusselbuljong är användbar som stomme i fisksoppa eller fiskgryta. Den är även använbar för att smaksätta skaldjurspaella.

Skaldjursbuljong, skaldjursfond

Till skaldjursbuljong (eller skaldjursfond) går det bra att använda skal från vilka skaldjur som helst och det går alldeles utmärkt att blanda olika sorter. Vi har använt skal från hummer, krabba och räkor.