Ärtsupé KSLA, dukning

Börja med att ta reda på hur många kuvert som ska dukas upp och hur många bord.

□ Vik servetterna.
□ Kolla att häften med snapsvisor finns, de levereras från kansliet.
□ Kolla att placeringskort för Avdelningsorförande och Avdelningssekreterare finns.
□ Lasta en vagn enligt listan nedan.
Så snart eftermiddagskaffet i Oscars Källare är avslutat (ca kl 16:00) är det dags att börja duka ut.

Porslin och bestick samt serveringsbestick finns i porslinsskåpen i bakfickan.
Punschmuggar, punschtermosar, termoslock och soppgrytor förvaras i skänken i bakfickan.

□ djupa tallrikar
□ vattenglas
□ punchmuggar
□ skedar, gafflar, knivar
□ soppslevar (en per bord)
□ servetter
□ häfte med snapsvisor
□ placeringskort för Avdelningsordförande och Avdelningssekreterare.

I blåa skänken i Oscars Källare finns
□ karottunderlägg (en per bord)
□ flasköppnare (en per bord)
□ servetter

Kryddströare och senapsburkar görs i ordning av köket. 
□ kryddströare med timjan (en per bord)
□ senapsburkar med liten sked (en per bord)

Gör också i ordning
□ lättöl och mineralvatten (finns i hallen utanför köket)
□ vattenkaraffer (finns i porslinsskåpet i bakfickan)
□ punschtermosar (köket fyller på)

Till ärtsupé dukar vi även upp kuvert på runda buffébordet närmast Oscarsväggen.

Duka till kaffe på maten
□ duka upp finkaffekoppar (står i skänken i Oscars Källare) på runda buffébordet närmast köket
□ duka upp på samma bord socker, honung, tepåsar.
□ Hämta konjaksflaskorna från spritförrådet och ha dem i beredskap på blåa buffén.

Gör i ordning för servering av snaps
snapsglas på stor silverbricka (finns i porslinsskåpet i bakfickan)

□ När dukningen är klar, gör i ordning en diskvagn med back och hinkar, placeras i bakfickan