Blogg

Här bloggar jag mest om mat jag lagar, antingen hemma eller på mitt jobb som kokerska på KSLA (Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien).
Jag funderar också över alla olika val vi måste göra när vi handlar råvaror.

Fullkorn i allt

Publicerad 2024-05-07

Fullkorn! Valsat, malet till mjöl, hela korn och krossade korn. Det vi äter allra mest ‘för lite’ av i vår kost är fullkorn. Att äta fullkorn ger mängder av positiv inverkan på vår hälsa.

Läs mer

KSLAs julbord 2023

Publicerad 2023-12-12

Den sista akademisammankomsten på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien för året går i julens tecken. Här kommer en presentation av KSLAs julbord 2023. Julbordet består av våra hemlagade rätter och färdigköpt i en väl avvägd blandning.

Läs mer

KRAVs årsstämma 2023 på KSLA

Publicerad 2023-04-28

Underverk ordnar vi dagligen, mirakel tar lite längre tid. Det stämmer in på arbetet i KSLAs kök inför stora evenenmang.

Läs mer

Viltmatdagen 2022 på KSLA

Publicerad 2022-08-24

Svenska Viltmatakademin anordnade 2022 års Viltmatdag på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Seminarier, prisutdelning och provsmak av vilträtter stod på programmet.

Läs mer

Måltidens Dag 2021

Publicerad 2021-10-16

Den Offentliga Måltidens Dag firas i år, 2021, torsdag den 21 oktober kl 12:00 – 13:00. Liksom förra året samlas några matkunniga runt ett bord på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien för att samtala och äta årets soppa, och övriga deltagare finns med på länk.

Läs mer