Blogg

Här bloggar jag mest om mat jag lagar, antingen hemma eller på mitt jobb som kokerska på KSLA (Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien).
Jag funderar också över alla olika val vi måste göra när vi handlar råvaror.

Måltidens Dag 2021

Publicerad 2021-10-16

Den Offentliga Måltidens Dag firas i år, 2021, torsdag den 21 oktober kl 12:00 – 13:00. Liksom förra året samlas några matkunniga runt ett bord på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien för att samtala och äta årets soppa, och övriga deltagare finns med på länk.

Läs mer

Hemsidan 1 år!

Publicerad 2021-10-12

Den 12 oktober för ett år sedan lanserade vi min nya hemsida. Det datumet firades Måltidens Dag 2020, mitt under den pågående pandemin. Vi var ett litet sällskap som åt linssoppa på KSLA för att fira, bland andra Christina Möller, hedersledamot.

Läs mer

Växtproteinerna på framtidens tallrik

Publicerad 2021-09-22

Svenskodlad proteingröda ligger mig varmt om hjärtat, så när jag bjöds in att medverka i KSLA-podden och avsnittet ’ Vilken plats får växtproteinerna på den framtida tallriken?’, tackade jag JA med glädje.

Läs mer

EM-middag framför TVn

Publicerad 2021-06-28

Har du testat EM-pizzan ännu? Kanske dags att svänga ihop en till matchen i morgon, dårå? Inte svårt alls, ett recept med färdig pizzadeg, färdig tomatsås och djupfryst kebabkött kommer här! Ni som känner mig vet att fotboll inte är min starka sida.

Läs mer

Vitkålssalladens lov

Publicerad 2021-05-31

En sommar var jag kock på ett sommarläger som anordnades av den ideella föreningen Tilia. Jag lagade bara helt vanlig ‘kollo-mat’, och det var mycket uppskattat.

Läs mer