Visa undermeny
Det var när jag arbetade i köket på Kollo på Västra Edsvik 1999 som jag lärde mig att laga hajkbanan. Det var kolloledarna som invigde mig i hajkbananens värld. Fyll med mörk choklad, mjölkchoklad, center eller dumlekola.
Det är ont om plats i köket på Kungl Skogs-och Lantbruksakademien, så det går inte att göra många portioner av vissa rätter. Men till små sällskap går det att baka mandelkorgar och servera till dessert.
Njurtappen är inte den styckningsdetalj jag skulle rekommendera nybörjaren i köket att ge sig på. Men ifall du tillagar njurtapp enligt konstens alla regler får du ett kött som är mört som välhängd biff, smakrikt som högrev och saftigt som entrecôte.
Wallenbergare känns verkligen som en extra elegant husmansrätt. Jag brukar laga Wallenbergare en gång per år på Kungl Skogs-och Lantbruksakademien, KSLA.
Fiskgratäng serverar jag som riktig finmiddag på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. I äkta gratäng florentine använder man oftast sjötunga eller annan elegant fisk, men jag väljer sej, torsk eller kolja. Florentine betyder att det är spenat i.