Recept taggade med Instagram

Fläskfilé Oscar II

Vi har nog alla hört talas om restaurangklassikern Kalvfilé Oscar. Med choronsås, sparris, hummer och tryffel. Vad gör man då, ifall man vill laga rätten, och man inte hittar rätt ingredienser i butik? Jo, man ersätter.

Len jordärtskocks-och potatissoppa

Den här lena soppan med sina utsökta milda smaker är en perfekt start på en god middag. Smaken på soppan förändras efter säsong, eftersom skockorna är milda på våren och får en mer utpräglad smak på hösten.

Inkokt svensk uppfödd regnbåge

Inkokt regnbåge är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En regnbågssida på ca 850 g brukar räcka till 5-6 portioner om 125 g. Femton portionsbitar får också lagom plats i ett GN 1/1 – bleck.

Herrgårdskyckling

Kycklingklubbfilé har ett saftigt och fintkött, och här serverar vi den under ett läckert täcke med Herrgårdsost, dijonsenap och persilja. Ursprungsreceptet har jag fått av Gunsan, som jobbade på KSLAs kansli när jag började där 2019.

Trekantiga snittar med rökt renstek

Rensteksröra är alltid lika populärt att servera på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. På mingel serverar vi röran som fyllning i trekantiga snittargjorda på landgångsbröd.