Recept taggade med Instagram

Kall bearnaise

Passar speciellt bra till grillat nötkött, men även till annat kött och kyckling. Låt såsen stå och mogna före servering. Du kan hoppa över momentet med att koka löken i vinäger, men då får din sås en mer skarp smak.

Pölsa, värma färdigköpt

Den stora frågan är: Värma pölsa i kastrull eller stekpanna? Jag tycker att en mindre mängd (1-2 portioner) fungerar fint att värma i kastrull i en bottenskyla vatten. Tre portioner och fler värmer jag under lock i en non stick-panna, också den med lite vatten i botten.

New York cheesecake

En äkta New York cheesecake bakas i ugn och har två olika lager fyllning. Det är ganska många moment och en hel del pyssel, så ta god tid på dig när du ska baka.

Pankopanerad rödstrimmafilé

Rödstrimman passar alldeles utmärkt att panera och fritera. Gott till är kokt potatis, grönsaker och remouladsås. Rödstrimmafilé säljs i förpackningar om ca 250 g.

Semlor, 12 st

Det är verkligen kul att kunna servera hembakade semlor till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien! De här semlorna kan du baka själv hemma. Om inte alla 12 semlebullarna går åt kan du frysa in dem till kommande tillfällen.