Recept taggade med Instagram

Thaisallad med rostas

Den här salladen kallas Yam Nua på thai (det finns flera stavningar). Enligt originalreceptet ska den innehålla grillat nötkött, oxfilé eller biff, som skivas, marineras och serveras på en bädd av en krispig och grön sallad.

Pajkaka, glutenfri och laktosfri

Pajkakan är en mjuk mandelkaka innesluten i ett frasigt pajskal. Det är lite pyssel med att göra alla de olika delarna, men inget är svårt.

Ängamat, för många

En härlig lunchsoppa att laga när primörer som morötter, blomkål, purjolök och rädisor är som bäst. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, serverar vi soppan med hembakat bröd.

Plommonsylt, superenkel

Den här sylten är jätteenkel att göra och ger bara en burk. Perfekt för en sån som jag, som gärna plockar en liten påse plommon hos någon bekant och gör en kaka och en burk sylt, eftersom jag inte har plats nog att förvara en massa syltburkar.

Libbstickasoppa med broccoli

En skiss till receptet på libbstickasoppa fick jag av Anna-Märta, som jobbade på Svenskt Sigill samtidigt som jag. ”Jag använder oftast broccoli som grund, rätt mycket broccoli så att soppan blir tjock” skriver Anna-Märta.