Senaste recepten

Husets julköttbullar 50/50
Av tradition gör vi köttbullarna till KSLAs julbord på lammfärs. Till årets julbord (2023) passade vi på att byta ut en del av lammfärsen mot baljväxtfärs. För 2023 var året då jag verkligen började anamma principen 50/50*.
Till receptet
Grundrecept: Fritera djupfryst panerad fisk
Du hittar olika typer av djupfryst, panerad fisk i frysdisken. Nu kan man ju lätt tro att jag alltid står och panerar min fisk själv, men så är verkligen inte fallet. Djupfryst, panerad fisk har jag alltid hemma i frysen och den tar jag till när tid eller fantasi tryter.
Till receptet
Potatislåda 50/50 i GN-bleck
Potatislåda 50/50* är en riktigt populär rätt i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. När vi lagar potatislåda för stora sällskap, 40-80 personer, använder vi det här receptet på potatislåda.
Till receptet
Vietnamesisk kyckling med citrongräs
Det här är en välsmakande kycklingrätt som hämtat inspiration från det vietnamesiska köket. I Vietnam kallas den Thit Ga Xao Dam Gung Sa. Allra bäst blir den tillagad på benfri kyckling med skinnet kvar.
Till receptet
Kålpudding 50/50 till många
Det blev succé när vi serverade kålpudding 50/50* i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA! Vi i köket fick massor av beröm av våra gäster.
Till receptet