Receptarkiv

Senaste recepten

Nikkaluoktasoppa på baljväxtfärs

Nikkaluoktasoppa är riktig favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den här varianten är gjord på svenskodlad baljväxtfärs istället för köttfärs.

Till receptet

Kall bearnaise

Passar speciellt bra till grillat nötkött, men även till annat kött och kyckling. Låt såsen stå och mogna före servering. Du kan hoppa över momentet med att koka löken i vinäger, men då får din sås en mer skarp smak.

Till receptet

Smörstekt rödingfilé

Färsk rödingfilé med skinnet kvar bör inte vara något problem att hitta i fiskdisken. Det finns även färdigförpackade portionsbitar av rödingfilé i butik. Stek fisken på låg värme i krusat smör – smör som fått lite färg och nötig smak.

Till receptet

Grillad kalvlever anglaise med rödvinssås

Foie de veau al’anglaise är en fransk restaurangklassiker. Det är baconet som gör levern ’anglaise’. Enligt Gastronomisk handbok av Karl Blunck ska baconet till kalvlever anglaise vara grillat. Fast på franskt vis serveras varken rödvinssås eller kapris till.

Till receptet

Pölsa, värma färdigköpt

Den stora frågan är: Värma pölsa i kastrull eller stekpanna? Jag tycker att en mindre mängd (1-2 portioner) fungerar fint att värma i kastrull i en bottenskyla vatten. Tre portioner och fler värmer jag under lock i en non stick-panna, också den med lite vatten i botten.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Laxpudding, till många
Kall bearnaise
New York cheesecake
Crêpes a la prins Bertil