Receptarkiv

Senaste recepten

Köttbullar på Tore Wretmans vis

Tore Wretmans köttbullar är välkända. Det var de här köttbullarna som Tore Wretman presenterade för en samling prominenta internationella gäster på en mottagning på Sveriges Ambassad i New York och sa “This is Swedish meatballs!”.

Till receptet

Gurksallad med mango och persilja

En lättlagad sallad som jag fått recept på av Jens Linder. Den har också varit med i tidningen Gourmet. Sommartid passar den här salladen till grillat kött av alla de slag.

Till receptet

Grillade tunna revbensspjäll, kamben

Spjällrängor eller kamben brukar den här styckningsdetaljen kallas i köttdisken. Du kan också hitta en produkt som heter baby back ribs, som även de är det samma som revbensspjäll, fast med annan styckning.

Till receptet

Gräddkokt vitkål

Enkelt och gott är det att koka vitkål i lite grädde. Jag använder det här receptet i stället för stuvad vitkål, eftersom stuvningar med vetemjöl och mjölk inte är min favoritmat.

Till receptet

Drink: Irish coffee

“Into a jar, pour Irish whiskey…” så börjar receptet på Irish Coffee som fanns på en bonad i mina föräldrars sommarstuga. Eller ‘på Torpet’, som alla sa.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Köttbullar på Tore Wretmans vis
Gräddkokt vitkål
Lufttorkad skinka med melon
EM-pizzan 2021