Receptarkiv

Senaste recepten

Nikkaluoktasoppa, till många

Mina barn och dagbarn gillade den här soppan och den var också en favorit när vi lagade den i skolmåltiderna. Nu är den en lunchsoppa som jag gärna serverar på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Det här är min variant på Nikkaluoktasoppa.

Till receptet

Mustig älggryta, till många

Älggryta lagar jag en gång per höst i KSLAs kök, till Gastronomiska Akademiens styrelsemiddag på höstkanten. Då går jag till Hötorgshallen och handlar hos Mats på Hellbergs Fågel och vilt.

Till receptet

Rostas Provencal

Nog borde det väl gå att laga klassikern Oxfilé Provencal med rostas istället för filé? tänkte jag. Och det visade sig gå alldeles utmärkt.

Till receptet

Portabelloburgare

Portabello är en svamp som det är enkelt att bli förtjust i. Den är vacker, har lång hållbarhet och får fin, djup umamismak när man tillagar den. Här har vi lagt den mellan hamburgerbröd tillsammans med gurka, dressing, sallad och lök.

Till receptet

Äggröra, grundrecept

Snabblagad, lättlagad och god! Vad mer kan man begära av en frukost? Jo, att den innehåller bra näringsämnen, såklart. Och det gör äggröran. Den passar också att servera som lunch eller på buffé.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Mustig älggryta, till många
Nikkaluoktasoppa, till många
Pytt i panna på oxstek och råstekt potatis
Tore Wretmans Nobisbröd