Receptarkiv

Senaste recepten

Julkalkon på Helenas vis

Thanksgiving har inte riktigt fått fotfäste i vår familj, men det har blivit tradition hemma hos oss att äta kalkon till jul. Det tar nästan hela dagen att laga en stor kalkon, men det blir en fantastisk middag till många.

Till receptet

Ugnsstekt skinkstek med gräddsås

Steken behöver inte brynas, den får fin färg och yta i ugnen. Tillagningstiden kan variera, beroende på om du får tag i en rund, bullig stek eller en avlång. Ett tips är att köpa en lite större stek än vad som går åt.

Till receptet

Retro: Varma mackor

En lyckad fredagskväll på 1970-talet serverade man varma mackor med en kopp te eller ett glas öl. Företeelsen fredagsmys kom alltså lång innan vi hade en benämning på denna kulturinstitution i svenskt umgängesliv.

Till receptet

Pasta: Krämiga tagliolini med kyckling

Strimlad kycklinglårfilé fräst i olivolja med olika grönsaker toppar färsk bandpasta svängd i grädde och parmesan. Du kan välja vilken smal bandpasta som helst, fettuccine, tagliatelle eller som vi, tagliolini.

Till receptet

Ängamat

Ängamat ger sådan känsla av sommar och semester med alla de fina sommarprimörerna samlade i en enda soppa. Den här soppan är mild och len och brukar bli populär om det finns barn med runt bordet.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

GI-glögg, spetsad vinglögg
Laxpudding
Sötpotatisnudlar i fläskbuljong
Mammas kycklingsoppa med tortellini