Senaste recepten

Bärpaj med smultäckte till många
Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.
Till receptet
Skogsvåffla
Den här superläckra skogsvåfflan åt jag till lunch på Ylvas Våffelstuga i Sälen. Det här är inte Ylvas recept, utan mitt eget. Ingredienserna är inte så knepiga, så det gick fint att lista ut vad som behövdes för att göra våfflan själv.
Till receptet
Zois mustiga älgfärssoppa
Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.
Till receptet
Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris
Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.
Till receptet
Grillat tortillabröd med kycklingfärs
En supergod rätt som vi blev serverade när vi besökte Fotografens Café och Bistro i Katrineholm. Det var något spännande som hände i smaken med kombinationen kycklingfärs och asiatiska kryddor.
Till receptet