Receptarkiv

Senaste recepten

Salade Lyonnaise

I Lyon måste vi ju prova Salade Lyonnaise. När vi hittade en liten bouchon (liten restaurang med enkel men vällagad mat) som hette le Sol slog vi oss ner för att prova den här specialiteten. Det är lite pyssel med att förbereda alla ingredienser, så ta god tid på dig.

Till receptet

Stora bas-soppan

Det här är en toppenbra bas-soppa som du lagar en stor kastrull av och har på lut i kylen. Sedan kan du antingen mixa soppan eller servera den som den är med olika andra ingredienser tillsatt. Jag brukar göra soppan tjock, mer som en gryta.

Till receptet

Bookmaker toast

Den här toasten, där köttet serveras varmt och nystekt, består av stekt eller grillat kött som mör biff, oxfilé eller entrecôte. Köttet läggs på smörstekt bröd och serveras med dijonnaise, skivad tomat, äggula, riven pepparrot och sallad.

Till receptet

Sour cream onion – dressing

Den här goda dressingen gör sonen Micke när han bjuder på hemgjorda hamburgare. Den passar också fint till sallader eller som kall sås till grillat.

Till receptet

Crème brûlée

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen gräddas.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Stora bas-soppan
Finsk grönärtsoppa med rotfrukter
Skrei stekt i krusat smör med laxrom och Sandefjordssås
Östgötsk ärtsoppa på torkade gröna ärter