Receptarkiv

Senaste recepten

Crème brûlée till många

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen ska gräddas.

Till receptet

Hallontryffel

Härlig chokladtryffel med hallonsmak. Receptet kommer från Johanna, som lärde mig så mycket när jag jobbade i köket på Ågården sommaren 2013. Receptet ger 45 stora tryfflar för servering som dessert.

Till receptet

Tiramisu

Den här formen med läcker tiramisú serverar vännerna Kurre och Karin som avslutning på goda middagar. Receptet kommer ursprungligen från Sopranos kokbok. Enligt det receptet ska rätten innehålla flagad mörk choklad, men det funkar fint med kakao.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Husmor Gunnels kaffemarinerade lammstek med gräddsås
Grillad gårdsclarias med tomatsallad
Hallontryffel
Gumbo-fiskgryta från creole-köket