Receptarkiv

Senaste recepten

Ramslökssmör på brynt smör

Det här kryddmöret består av ramslök som får dra i brynt smör, mixas och sedan röras ihop med rumstempererat smör. Jag tycker att den här tillagningsmetoden får fram ramslökens smak och karaktär på ett optimalt sätt.

Till receptet

Varma rökta räkor på grillen

Oftast äter vi rökta räkor kalla, precis som de är. Men min uppfinningsrika vän Cathrine testade att vika en liten folieform av grillfolie och värma upp de rökta räkorna på grillen i väntan på den perfekta grillglöden.

Till receptet

Husets fisksoppa, till många

Den här fisksoppan är en riktig favorit i Oscars Källare på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Soppan ser lite olika ut för varje gång jag lagar den. Vilken fisk och vilka grönsaker som hamnar i den beror på säsong och humör.

Till receptet

Rustik baguette, 4 st

Hembakad rustik baguette är populärt att servera till lunchsoppa på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. I köket har jag även särskilda baguette-plåtar där bröden jäser fint utan att förlora sin runda form, men det funkar fint att jäsa bröden på plåt.

Till receptet

Grundrecept: Koka basmatiris

Nu serveras sällan basmatiris bara rakt av i det Indiska köket. Men här kommer receptet i alla fall. Oftast tillsätter man någon krydda redan när riset kokas, och före servering häller man över ghee. Det är också gott att bara strö rostad lök över basmatiris.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Piperadeomelett med rökt bog och ost
Indisk morotssallad med senapsfrön
Palsternacksgratäng med tomat
Quiche, fransk paj med äggstanning och ost