Receptarkiv

Senaste recepten

Makalös kokosglass

Det är maken som gör glass i vårt hushåll. Den här kokosglassen är SÅ god! Den innehåller likör och alkoholen försvinner inte i frysen, så den passar inte för barn.

Till receptet

Mettes gravlaxsallad med saffransdressing

Mette och Ulf är kära vänner till mig från det stora landet i väster. De driver förlagsverksamhet i New York och ger bland annat ut den största Amerika-Svenska nyhetstidningen, Nordstjernan (där jag med verkade som matskribent under 2000-talet).

Till receptet

Bake off bröd med vitt fullkornsmjöl

Originalreceptet till det bake off-bröd jag bakar på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, kommer från Helen Westblom Jonsson, som var min lärare när jag gick kockutbildningen på Gastronomiskolan, och som nu för tiden jobbar extra med mig i köket ibland.

Till receptet

Baguette med vitt fullkornsmjöl

Jag ville så gärna börja använda fullkorn i allt bak i köket på Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA, så när jag hittade vetemjöl special med fullkorn blev jag så glad.

Till receptet

Sockerkaksrutor med fullkorn

De här mjuka kakorna är populära bland gästerna på Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA. Därför var det självklart att just receptet på sockerkaksrutorna var något av det första jag valde ut till projektet ’Fullkorn i allt’.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Herrgårdskyckling
Fläskfilé Oscar II
Pommes duchesse
Len jordärtskocks-och potatissoppa