Receptarkiv

Senaste recepten

Bärpaj med smultäckte till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.

Till receptet

Skogsvåffla

Den här superläckra skogsvåfflan åt jag till lunch på Ylvas Våffelstuga i Sälen. Det här är inte Ylvas recept, utan mitt eget. Ingredienserna är inte så knepiga, så det gick fint att lista ut vad som behövdes för att göra våfflan själv.

Till receptet

Zois mustiga älgfärssoppa

Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.

Till receptet

Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris

Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.

Till receptet

Grillat tortillabröd med kycklingfärs

En supergod rätt som vi blev serverade när vi besökte Fotografens Café och Bistro i Katrineholm. Det var något spännande som hände i smaken med kombinationen kycklingfärs och asiatiska kryddor.

Till receptet

Recepten från mitt Instagram

Kåldolmar med gräddsås
Grillat tortillabröd med kycklingfärs
Toast med smörstekta kantareller
Ann-Maris soppa