Recept taggade med Kslas kokbok

Akademitoast rensteksröra

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen.

Akademitoast med sötlupin

Akademitoasten skapade jag i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Toast Skagen i alla ära, men det är kul att hitta på en egen. Basen är en rund stekt brödskiva toppad med en röra ’a la räksallad i korvkiosk’ med pepparrot, gulbeta och rostad lök.

Ris a la Malta

Har du kokat dubbelt upp av risgrynsgröten till jul kan du enkelt göra den här goda desserten. Många dekorerar gärna sitt ris a la Malta med apelsinklyftor, eftersom det är säsong för apelsiner under julen, när vi serverar den här rätten.

Operabakelser, snabbvarianten

Operabakelser kan du enkelt åstadkomma med hjälp av färdiga produkter som tårtbottnar, marsán och ett färdigkavlat tårtlock. Tricket med att pensla marsipanen med smält smör är för att marsipanen inte ska ”svettas” mot grädden.

Kryddig linssoppa till måltidens dag

Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en kryddig linssoppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak.