Recept taggade med Kslas kokbok

Operabakelser, snabbvarianten

Operabakelser kan du enkelt åstadkomma med hjälp av färdiga produkter som tårtbottnar, marsán och ett färdigkavlat tårtlock. Tricket med att pensla marsipanen med smält smör är för att marsipanen inte ska ”svettas” mot grädden.

Kryddig linssoppa till måltidens dag

Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en kryddig linssoppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak.

Akademitoast med räksallad

Den här toasten hittade jag på när jag ville skapa en alldeles egen toast till KSLA (Kungliga Skogs- och lantbruksakademien).

Pinocchiobakelser i GN-bleck

Den klassiska pinocchiotårtan går alldeles utmärkt att servera även som bakelser. Det här receptet är avsett att bakas i konvektionsugn och det fyller lagom ett GN 1-bleck. Det ger 30 bitar om kakan skärs upp 5 x 6.

Liten chokladruta till kaffet

Den här lilla chokladrutan är alldeles lagom stor när man har ätit såväl förrätt som varmrätt, inte orkar en hel dessert men ändå vill ha något sött till kaffet.