Recept taggade med Kslas kokbok

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Pressgurka till många

När det finns fina svenska gurkor att tillgå lagar jag ofta pressgurka som tillbehör på Kungl. Skogs- och Lantbuksakademien, KSLA. Det är lika populärt till köttfärslimpa och köttbullar som till inkokt lax eller pannstekt abborrfilé.

Husets fisksoppa, till många

Den här fisksoppan är en riktig favorit i Oscars Källare på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Soppan ser lite olika ut för varje gång jag lagar den. Vilken fisk och vilka grönsaker som hamnar i den beror på säsong och humör.

Karamellkräm till bakelser och tårtor

Det här är den ultimata karamellkrämen som smakar så mycket kola eller fudge av den karamelliserade kondenserade mjölken. Den som brukar kallas Dulce de leche.

Inkokt lax, till många

Inkokt lax är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En stor laxssida på ca 2 kg brukar räcka till 15 portioner om 125 g.