Recept taggade med Kslas kokbok

Äppelkompott från Klev, till många

Den här fina desserten hittade jag i Instagramflödet från @hemmapaklev, Klevs Gästgiveri i Mårdaklev. Det är min vän Åsa och hennes man som driver gästgiveriet. Åsa är väldigt bra på att använda lokala råvaror och skapa enkla men ack, så goda, rätter.

Kärleksmums i GN-bleck

Klassisk kärleksmums med moccaglasyr och kokos. Passar lika fint till eftermiddagskaffet som till kaffe på maten efter en middag. Kakan behöver stå till sig i kyl över natten, så baka den dagen före servering. Kakan har jag räknat om ett recept från @sandrasskafferi.

Kärleksmums på havredryck och aquafaba

Klassisk kärleksmums med moccaglasyr och kokos, fast bakad på aquafaba, havredryck och olja. Kakan behöver stå till sig i kyl över natten, så baka den dagen före servering. Passar lika fint till eftermiddagskaffet som till kaffe på maten efter en middag.

Kärleksmums, gluten- och laktosfria

Klassisk kärleksmums med moccaglasyr och kokos, fast bakad på glutenfri mjölmix och laktosfritt smör. Kakan behöver stå till sig i kyl över natten, så baka den dagen före servering. Passar lika fint till eftermiddagskaffet som till kaffe på maten efter en middag.

Pytt i panna, till många

Pytt i panna i storkök är bland det godaste som finns. I alla fall om man blandar rätt. Jag tycker om att använda kall tillagad stek, kall tillagad köttfärslimpa av nöt, kalv eller vilt. Ibland lägger jag till korv, bacon och/eller rimmad oxbringa.