Recept taggade med KSLAs kokbok

Crème brûlée till många

En riktig gammaldags fransk restaurangklassiker. Allra bäst blir crème brûlée om man gör den efter konstens alla regler, det vill säga gör smeten dagen före äggkrämen ska gräddas.

Hallontryffel

Härlig chokladtryffel med hallonsmak. Receptet kommer från Johanna, som lärde mig så mycket när jag jobbade i köket på Ågården sommaren 2013. Receptet ger 45 stora tryfflar för servering som dessert.

Citronrabbis med senapssås

Jag hade aldrig tidigare kokat kanin när C-G Wachtmeister stegade in i köket på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien inför Viltmatdagen 2022 medförande råvaran till sin provsmaksrätt, gotländsk rabbis från Sudret.

Vildsvinsgryta med bacon och rotfrukter

En riktigt härlig och mustig gryta på vildsvin med  och massor av härliga rotfrukter, viltkrydda och lätt rökt smak från bacon. Du får recept för 5 och 25 personer.

Bärpaj med smultäckte till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form, läggs upp i portion och sedan ljummas på strax före servering.