Recept taggade med Kslas kokbok

Jordgubbsbakelse med marsipanblomma

En härligt somrig bakelse som jag hämtat inspiration till från Liselotte Hembageri på Norrtullsgatan, om hörnet från Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.

Hallonmousse för 10

När de svenska bären mognar är bärdesserter ett måste. Svenska trädgårdshallon köper jag så snart de mognat och förvarar i frysen tills de ska tillagas. Men den här moussen ser väldigt fin ut med färska hallon som dekoration, så det får det bli sommartid.

Görans fläskkarré till många

Den här rätten är en familjefavorit från vårt hemmakök. Den är inte tillkrånglad på något sätt, enkla och rena smaker, men så god att man vill äta den om och om igen. Jag lagar den i köket hos Kungl.

Specialsallad från Tempo

Specialsalladen var en storsäljare i delikatessdisken på Tempo i Finspång där jag jobbade extra under gymnasiet. Den är god som tillbehör till kall kyckling eller kallskuret kött. Så här gör du en sallad som liknar den vi gjorde på Tempo.

Ugnsrostad färskpotatis till många

Till Tilias sommarläger rostade vi potatis till många goda måltider. Receptet utgår från kokt potatis, och passar bra om du har kall, kokt färskpotatis på lut. Det här receptet använder jag även i köket på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.