Recept taggade med KSLAs kokbok

Husets julköttbullar 50/50

Av tradition gör vi köttbullarna till KSLAs julbord på lammfärs. Till årets julbord (2023) passade vi på att byta ut en del av lammfärsen mot baljväxtfärs. För 2023 var året då jag verkligen började anamma principen 50/50*.

Potatislåda 50/50 i GN-bleck

Potatislåda 50/50 är en riktigt populär rätt i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. När vi lagar potatislåda för stora sällskap, 40-80 personer, använder vi det här receptet på potatislåda.

Kålpudding 50/50 till många

Det blev succé när vi serverade kålpudding 50/50 i Oscars Källare på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA! Vi i köket fick massor av beröm av våra gäster.

Roberts fisklåda till många

När du ska laga fisk till många och dessutom varmhålla den en stund, är det perfekt att lägga fisken i en fisklåda. Det är en bra sätt att hålla fisken saftig och god. Ursprungsreceptet kommer från min matglade franske vän Robèrt, som lagade den på vitt ris.

Stor höstgryta med nötkött, rotfrukter och korv

Det här är en mustig höstgryta med nötkött, rotfrukter och kryddig korv. Den är en populär middag som vi serverar i Oscars Källare, Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA. Välj de rotfrukter som är finast.