Om

Foto: Linnea Blixt, @borumsthlm

Vem är Gunilla?

Till vardags hittar du mig oftast i köket hos Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, i Stockholm. Där arbetar jag som husmor och kokerska. När det är sammankomster eller seminarier på akademin lagar jag mat till ledamöterna och ser till att de även får fika och frukt.

Mest lagar jag husmanskost på svenska råvaror och råvaror i säsong. Ett trevligt inslag är akademisammankomsterna med ärtsupé. Då serveras en stående meny med sillmacka, ärtsoppa, kaffe och kaka.

Om du har bokat lokal i KSLAs hus kan du boka förtäring från mig. Här kan du läsa mera om vad du kan välja på, och hur du gör din bokning.

»Måltidsförslag

»Bokning av förtäring i Oscars Källare

Oftast arbetar jag ensam i köket, men kommer det många gäster tar jag hjälp av någon eller några av mina frilansande ’köksor’.

»En vanlig dag på jobbet

Flera strängar på min lyra

Förutom att jag lagar mat skriver jag om mat och matlagning. Med en kockutbildning och Poppius Journalistskola i bagaget, har jag bakom mig en 20 år lång karriär som matskribent. 

Mellan åren 2014 och 2019 arbetade jag som matguide för Food Tours Stockholm. 

När jag inte står i köket på KSLA arbetar jag huvudsakligen som text- och receptgranskare. Mina största uppdragsgivare är Svenskt Kött och tidningen Gourmet.

”Mamma-starta en blogg!”

Den här bloggen startade jag för att mina barn ville ha möjlighet att enkelt hitta alla mina recept på ett och samma ställe.

Nu är barnen vuxna och har egna hushåll, och lagar alla tre egen helt fantastisk mat. Men bloggen finns kvar.

Här vill jag dela med mig av min matglädje och inspirera till god och resursklok matlagning.

Över sjuttonhundra recept

Receptarkivet innehåller i skrivande stund (oktober 2023) 1 735 recept, alla provlagade.
Lagar du maten blir det som på bilden, ingen styling och inga konstigheter.

Det finns recept för 4 personer, men även för 1 person eller 2 personer. Vissa grytrecept och liknande finns för 6 eller 10 personer.
Det finns också Storköksrecept som passar att laga i större sammanhang. Många av dem kommer från min tid som dagiskokerska, kokerska på kollo och från köket på KSLA. 

Kontakt

»Här hittar du mina kontaktuppgifter