Om

Foto: @linnea_blixt

”Mamma-starta en blogg!”

Den här bloggen startade jag för att mina barn ville ha möjlighet att enkelt hitta alla mina recept på ett och samma ställe.

Nu är barnen vuxna och har egna hushåll, och lagar alla tre egen helt fantastisk mat. Men bloggen finns kvar.

Här vill jag dela med mig av min matglädje och inspirera till god och resursklok matlagning.

Över tusen recept

Receptarkivet innehåller i skrivande stund ca 1 200 recept, alla provlagade.
Lagar du maten blir det som på bilden, ingen styling och inga konstigheter.

Vem är Gunilla?

Till vardags hittar du mig oftast i köket hos Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, i Stockholm. Där arbetar jag som husmor och kokerska. När det är sammankomster eller seminarier på akademin lagar jag mat till ledamöterna och ser till att de får fika och frukt.

Mest lagar jag husmanskost på svenska råvaror och råvaror i säsong. Ett trevligt inslag är akademisammankomsterna med ärtsupé. Då serveras en stående meny med sillmacka, ärtsoppa, kaffe och kaka.

Oftast arbetar jag ensam i köket, men kommer det många gäster tar jag hjälp av någon eller några av mina frilansande ’köksor’.

Flera strängar på min lyra

Mellan 2014 och 2019 arbetade jag som frilansande guide, och guidade turister genom det kulinariska Stockholm. Så snart pandemirestriktionerna lättar, och turisterna återvänder, hoppas jag att jag kan börja guida igen.

Förutom att jag guidar och lagar mat skriver jag om mat och matlagning. Med en kockutbildning och Poppius Journalistskola i bagaget, har jag bakom mig en 20 år lång karriär som matskribent.

Idag arbetar jag huvudsakligen som text- och receptgranskare. Mina största uppdragsgivare är Svenskt Kött i Sverige AB och tidningen Gourmet.

Att arbeta med receptgranskning är ett perfekt arbete under rådande pandemirestriktioner, eftersom jag arbetar hemifrån.

Kontakt

»Här hittar du mina kontaktuppgifter