Diskrummet

Här får du några tips inför disk i storköksmaskin och specifika tips för vårt diskrum.

x xxxx
2 Ta i handtaget till huven mellan markeringarna, annars lossnar huven lätt ur sina fästen.

De diskbackar du använder mest är gul och blå.
1 Gul diskback använder du till tallrikar, assietter och diverse olika kärl.
2 Blå diskback använder du till dricksglas och porslinsmuggar.

Brun diskback använder du till bestick.
1 Bestick diskas alltid två gånger, först utspridda i brun diskback.
2 Sedan sorterar du upp besticken i bestickkorgar och diskar dem stående i korgarna.

Specialbackar
1 Det finns en särskild diskback för vinglas.
2 Till djupa tallrikar använder du grön diskback för att de ska bli rena ordentligt.

Fler specialbackar
1 Det finns tre nya blå diskbackar till porslinsmuggarna. Smart att diska dem direkt i den backen, så slipper du lägga tid på att flytta runt muggar.

Torka bort vatten från bottnar på glas och muggar
1 Ha alltid en ren handduk i diskrummet.
2 Den lägger du på glas och muggar för att torka upp vattnet som samlas på bottnen.

Grovdisk
1 Vi har ingen grovdiskmaskin, så allt diskas i samma. Bleck och brickor lägger du direkt i maskinen när de ska diskas. Kantiner diskas i diskback.
2 Ibland kan blecken behöva en extra putsning med stålull. Gör det så snart blecket kommit ur maskinen, så går det enkelt. Diska sedan ännu en gång.

Mer om diskrummet
1 I diskrummet finns en gallerhylla där små termosar ställs på tork.
2 I diskrummet finns också en gallerhylla för rena tomma hinkar.