Personalinfo

Information till dig som arbetar extra i köket och Oscars Källare, KSLA.

DIN UPPDRAGSGIVARE
Catering för KSLAs räkning bedrivs av mig, Gunilla Blixt, och min firma G Blixt Konsult. GBK är din uppdragsgivare.

De personer som arbetar som extrapersonal åt GBK är antingen egna företagare eller egenanställda. Du fakturerar via din egen verksamhet eller via Cool Compay, Frilans Finans eller liknande tjänst.

VERKSAMHET
Vi serverar allt från 10 gäster till 80 i olika grupper.

Många av våra (GBKs) gäster finns i huset, som KSLAs och Hushållningsgssällskapets kanslier. Till seminarier och sammankomster i KSLAs regi kommer akademins ledamöter från hela landet. Vi serverar även externa gäster med anknytning till akademin.

KSLA:s kök med personal representerar KSLA gentemot såväl ledamöterna som inbjudna gäster. Det är därför extra viktigt att vi ser prydliga ut och uppträder trevligt.

Vi har ibland internationella gäster och då behöver vi kunna svara på frågor och presentera maten på engelska.

MÅLTIDER

Vi serverar förmiddagskaffe med smörgås, luncher och eftermiddagskaffe med sött kaffebröd. Oftast bestämmer vi själva vad som ska serveras, men ibland har våra gäster önskemål som vi försöker tillgodose.

Återkommande är också akademiens sammankomster för de tre avdelningarna. Då serveras ärtsupé (sillmacka, ärtsoppa och liten godbit till kaffet) samt snaps, varm punsch och konjak till kaffet.

Då och då serverar vi middagar med en, två eller tre rätter.

RUTINER

När du kommer till köket:

1 Ring på KSLA:s ringklocka vid ytterdörren och tala om att du ska till köket. Kansliet är informerade om din ankomst.

2 Börja med att hänga av dig ytterkläderna i personalens omklädningsrum.

3 Skriv sedan in dagens datum och tiden när du kom i personalliggaren.  

4 Byt om till arbetskläder.

5 Tvätta händerna och börja jobba.

När du lämnar köket:

1 Byt om och lägg tvätten i därför avsedd tvättkorg i rummet där vi byter om.

2 Skriv in i personalliggaren vilken tid du lämnade jobbet.

ARBETSKLÄDER

I köket klär vi oss i långbyxor, tröja eller skjorta, förkläde och huvudbonad.

Av hygienskäl måste du byta om till byxor och tröja som du bara använder när du arbetar i kök. Du måste också byta om till skor som bara används i köket. Dina skor ska täcka tårna och ha kraftiga sulor så att du inte halkar.

Mössor, förkläden och T-tröjor kan du låna. De finns i personalrummet.

Långbyxor och skor får du själv ta med, liksom om du vill ha på dig annan tröja eller egen kockrock.