Vem vann Chark SM 2016?

gunilla-blixt-chark-sm-2016Resultatet av bedömningarna i Chark SM 2016 offentliggjordes igår (27 oktober), och vi domare, som gått med munkavle sedan i september, kunde andas ut.

Vad jag vet hade vi alla lyckats hålla tyst med vad vi visste och ingen hade publicerat någon avslöjande bild som kunde förråda tävlingsresultatet.

Nu återstår bara att tacka arrangörer och sponsorer för det här evenemanget. På samma sätt som Årets Kock har lyft hela restaurangbranschen gör Chark SM en insats för att bevara svenskt hantverkskunnande inom chark, och få producenterna att engagera sig och skapa nya, innovativa produkter.

I årets upplaga fick jag vara med i domarteamet som bedömde milt kryddade korvar, och vi hade över 200 olika korvar att smaka på. Vårt domarteam var förvånade över produkternas genomgående höga kvalitet och goda smak.

Det var övervägande delen av produkterna i vår produktgrupp som blev helt utan anmärkning, det vill säga höll guldkvalitet. Segrade i kategorin milt kryddade korvar gjorde dock en ostkorv, och ni må tro att det kändes högtidligt att i media läsa vår motivering, som vi knåpade med så länge.

Läs mer om hur det gick till när vi bedömde Sveriges bästa chark 2016 och se hela listan med svenska mästare i de olika kategorierna.

»Chark SM 2016