Brist på Halloumi-testa svensk grillost

Första gången jag såg halloumi kallades den ’stek-ost’. Det lät inte så läckert, så inte undra på att det inte blev någon succé. Sedan kom halloumi med stormsteg, och vi grillade för glatta livet.

Nu skriker branchen att det finns fara för brist på halloumi i våra butiker. Så då är det väl tur att flera småskaliga producenter i Sverige har tagit fram en ny produkt, som kallas grillost. Den får inte kallas halloumi, vilket jag tycker är helt korrekt. Och grillost låter gott, tycker jag.

Och den är väl värd att prova! Jag har stött på bl a Stekarn grillost från Vallentuna, Stek- och grillost från Brostorpsost och Löpeld grillost från Svedjanost.

Så här grillar du grillost. I dessa tider med eldningsförbud rekommenderar jag att du grillar i grillpanna!
»Grilla grillost