Hemsidan 1 år!

Den 12 oktober för ett år sedan lanserade vi min nya hemsida. Det datumet firades Måltidens Dag 2020, mitt under den pågående pandemin. Vi var ett litet sällskap som åt linssoppa på KSLA för att fira, bland andra Christina Möller, hedersledamot. (Christina mottog även Stella-galans hederspris i går! Grattis, Christina!)

Vi hade även Carl Jan Granqvist (måltidsakademien), Jens Dolk (restaurang K-märkt) och Frida Ronge (restaurang TAK) på besök för att fira. Deras lunch sändes från Karl Johan-rummet på KSLA och via länk medverkade Eva Sundberg, (MATtanken) liksom resten av sällskapet.

I år firar jag med en klassisk jordgubbstårta!
»Klassisk jordgubbstårta

 

Full verksamhet igen

Nu, ett år senare, är vi på väg att öppna upp landet igen, och min verksamhet i KSLAs kök är plötsligt i full gång igen. Jag är så glad och tacksam över att ha ett så underbart jobb i så fin miljö med gäster som verkligen uppskattar mina ansträngningar med att laga så mycket som möjligt utifrån svenska råvaror.

I år firar vi åter igen Måltidens Dag på samma sätt som förra året, men vi har även en mängd olika andra arrangemang på gång i KSLAs hus på Drottninggatan i Stockholm. Det är möten, föreläsningar, boksläpp, akademisammankomster, rundabordssamtal och ordenssällskap som har fika, luncher, mingel och middagar.

Recept med mera

Hemsidan, då? Det här första året har jag ägnat åt receptbanken. Jag har uppdaterat texter och bytt ut foton, och det arbetet fortsätter. Ett och annat inlägg i bloggen har jag också fått till.

Planen inför det här nya året är att fortsätta uppdateringen av recepten och att fortsätta blogga men att även börja publicera annat material. Det ska bli en bank med information om svenska råvaror och även tips om matlagningsmetoder.

Avdelningar och teknik

Några saker som jag är särskilt stolt över på hemsidan är att jag presentera hela avdelningar på startsidan och att det finns en funktion som ’stryker över’ i tillagningsanvisningen för recepten. Tack Micke, som byggt och designat!

Avdelningarna är de rubriker som visas under sökrutan på hemsidans startsida, till exempel ’höstgryta’. Där kan jag enkelt lägga upp de recept som är aktuella och i säsong.

Om du söker upp ett recept kan testa överstrykningsfunktionen. Klicka bara på det moment du just utfört, så hittar du enkelt till nästa moment i tillagningsanvisningen.

Tusen tack

I dag på nya hemsidans 1 års-dag, vill jag också passa på att tacka er som följer min sida och även stort tack till alla er som hör av er. Det är ovärderligt när du skriver och har hittat fel eller oklarheter i texter och recept. Att korrigera gör att andra läsare också får hjälp.

Det är också väldigt roligt när jag får trevliga meddelanden. Till exempel där du skriver att du har hittat ett recept som du tyckte om. Det värmer gott i mitt hjärta.

Då kör vi ännu ett år! Minst!

PS Säkert tänker vän av ordning ‘jordgubbar i oktober?’ appropå jordgubbstårtan på bilden.
Tack vare utvecklingen av nya odlingsmetoder kan vi faktiskt köpa svenska jordgubbar även i oktober!
Jag hittade jättefina Svensk Sigill-certifierade jordgubbar som även räckte till sylt att lägga på frukostyoghurten.
»Klassisk jordgubbstårta